theme
Een yoga les op het (vrouwen)lijf geschreven.

Een yoga les op het (vrouwen)lijf geschreven.

Wist je dat elke yoga beweging een specifieke reactie in je lichaam opwekt? Binnen de paaldanswereld worden yogaposes en oefeningen vaak gebruikt om leniger te worden en de spieren te stretchen, maar wist je dat de bewegingen in een les zijn bedoeld om bepaalde delen en functies te stimuleren, zoals hormoonafgifte of het afvoeren van afvalstoffen? 

Een goed onderbouwde yoga les draagt mentaal als fysiek bij een andere 'state of mind' en kan in je lichaam doelgerichte veranderingen teweeg brengen. Zo zijn er oefeningen gericht op een meer ontspannen stemming, of juist een meer vrolijke. Maar ook om balans in de hormoonhuishouding te krijgen, hoofdpijn te verminderen of je open te laten staan voor verandering. Hoe het precies werkt, kan Belinda van Ommen helder uitleggen.

Belinda ontwikkelde een thema les gericht op het vrouwenlichaam en hoopt met haar lessen andere vrouwen te helpen in hun weg naar zelfacceptatie. "Ik zie steeds meer cursisten afglijden en merk het bij mezelf ook. Een slechte levensstijl sluipt er in en door de gevolgen van Corona zit je minder lekker in je vel. Daarom heb ik yogaoefeningen uitgezocht die het vrouwenlichaam weer in balans brengen. Ik hoor vaak de een vindt zich te dik, de ander te dun. Iedereen heeft iets waar zij zich onzeker door voelt. De les helpt met het zelfbewustzijn. Zo zit er een stukje meditatie in gericht op acceptatie en het respecteren van je eigen lijf en je grenzen. Ook zijn er oefeningen die het lichaam op een bepaalde manier stimuleren waardoor de hormonen weer in balans kunnen komen. Het is weer even uit je comfortzone en leren over jezelf, acceptatie & loslaten. Natuurlijk zitten er ook oefeningen in om een stukje leniger te worden. Maar er zit meer kennis en diepgang achter de oefeningen dan lenigheid alleen. Elke oefening heeft een bepaalde betekenis. Elke oefening stimuleert een ander lichaamsdeel, een hormoon of een gevoel. Het gaat om de kennis die je opdoet over je eigen lichaam, zelfacceptatie en in balans komen. Ik ben heel benieuwd hoe mensen gaan reageren op deze les. Zo zit er ook meditatie in en dat kan best confronterend zijn. Maar het kan bijvoorbeeld ook helpen voor jongeren die onzeker zijn of depressief. Je moet het gewoon proberen om te kijken of het iets voor je is."

Belinda is niet zomaar yoga instructrice. Ze is naar India geweest om haar kennis en ervaring te verbreden. In het Himalaya gebied heeft zij een opleiding van 200 uur gevolgd en dit daarna nog aangevuld met een opleiding van 300 uur. "Daar kom je jezelf wel tegen. Je kunt rust erin vinden en je leert jezelf te accepteren. Het heeft mij geholpen  om van gevoelens van depressie af te komen en een positievere mindset aan te leren. Het gaf me een andere kijk op het leven." Naast yoga heeft Belinda een zeer sportieve achtergrond en trainde voor nationale competities binnen ritmisch gym en ballet. Op haar 19e is zij gaan paaldansen en heeft o.a. het IPSF Nederlands Kampioenschap Polesports gewonnen in 2016Ook traint zij vanuit haar studio Aerial Artistic Dance nieuw talent zoals Janne Jacobs, die onder haar coaching in 2018 novice kampioen werd. Haar prestaties in de sport ondersteunt zij door haar kennis en kunde. Zij is fysiotherapeut en heeft onlangs de opleiding osteopathie afgerond. Deze stap maakte zij omdat osteopathie rekening houdt met alle systemen zoals het zenuwstelsel, de hersenen en de organen en zich niet alleen richt op 1 gebied, zoals de fysiotherapie (aldus Belinda). Naast haar studio heeft zij dus ook een eigen praktijk voor osteopathie voor kinderen en baby's. Een zeer interessante combinatie en erg handig. Zo kan je je kleine mini-me bij Belinda op paaldansles doen en ondersteunend laten behandelen in haar praktijk!

De laatste thema les werd gegeven op 4 mei. Pak je agenda er maar bij, de volgende lessen zijn op dinsdag 11 en 18 mei (2021). En, je kunt nu een les WINNEN! Deel deze blog via IG of FB op openbaar en hoor op 10 mei of de gelukkige winnaar bent van een deelname aan een van de twee lessen. Er worden 2 lessen verloot.

Aerial yoga instructrice Cai volgde de les op woensdag 5 mei en liet de volgende review achter: "De les was afwisselend intensief en ontspannend. De meditatie werd afgewisseld met oefeningen in een flow. De eerste sequentie rustig en daarna wat sneller. Zo'n 4 herhalingen in totaal. Het eerste half uur vond ik erg langzaam gaan en ik dacht alleen maar aan hoe druk ik het nog had en wat ik allemaal nog moest doen. Ook dacht ik dat het voor m'n gevoel een lange les zou worden. Maar voor ik het wist was de les al voorbij en lag ik heerlijk ontspannen met gedachten op nul. Uitgerust kwam ik de les uit. Voor de les begon wilde ik eigenlijk alleen maar slapen maar daarna heb ik nog gezellig met m'n vriend gezeten. Ik vond de les een goede balans hebben tussen ademhalingsoefeningen, meditatie en intense oefeningen. Ook vond ik het fijn dat de mediatie niet zweverig werd. De volgende dag werd ik wakker met een enorm goed marketing idee voor mijn werk. Er lijkt een hoop opgeklaard in mijn hoofd." 

Ook Janne schreef een review: "Omdat ik mede door Covid-19 niet zo lekker in mijn vel zit en me ontspannen moeilijk vind, adviseerde Belinda me haar yoga lessen te volgen. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van de ontspanningsoefeningen vind ik de lessen leuk en leerzaam. Belinda weet de Yoga oefeningen te combineren met stretch oefeningen. Ik vind het nog steeds lastig om me helemaal te ontspannen en te focussen op de stem van Belinda, maar ik merk wel verbetering, ik kan me steeds beter ontspannen en mijn hoofd leegmaken. Ik zou het zeker aanraden!"

Klik, deel en win! 

Related Posts

Alle BLACK FRIDAY deals van dit jaar.
This year Flexmonkey included more brands and more equipment to the end of the year sale! 10% off with code BF2023 ...
Read More
Nieuwe patronen om zelf paaldanskleding te maken!
Zelf leuke paaldanskleding maken? Dat kan! Met de paaldans patronen van Flexmonkey zit je goed. Flexmonkey polewear o...
Read More
Ook leren lesgeven in paaldansen en aerial sporten? Bekijk alle instructor trainingen of boek een opleidingsplek!
Een goede opleiding om paaldans instructor te worden? Of een training om te leren lesgeven in aerial hoop? Alle cursu...
Read More

0 Kommentare

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen