theme
'De aanhouder wint', een positief gesprek zonder mondkapje.

'De aanhouder wint', een positief gesprek zonder mondkapje.

Motivatie houden in deze rare tijd van lockdown en beperkingen is de uitdaging die we met z'n allen aangaan. Vele studio's gaan gebukt onder de vaste lasten en marginale manieren om hun kost te verdienen. Hoe leuk is het dan om een positief gesprek te hebben met een ondernemer, die ondanks dat het een zware tijd is, nog steeds de schouders eronder zet. Rachelle van sportschool en paaldansstudio Loods 37 maakt via beeldbellen tijd voor Flexmonkey. Het voordeel: elkaars hele gezicht kunnen zien. Rachelle is een echte ondernemer die blíjft ondernemen. Ook geeft zij een gouden tip voor de mede ondernemer. Lees snel verder!

Om een beetje een beeld te krijgen van Rachelle en Loods 37 is het goed om te weten dat zij al vanaf haar 16e jaar aan paaldansen doet. Zij heeft haar vaardigheden opgedaan bij Loes van studio Veka in Helmond. Toen zij een mogelijkheid kreeg de sportschool (toen nog 1 loods) over te nemen, twijfelde zij even. Met nadruk op even, want met een beetje steun van haar eigen instructor Loes ging zij er vol voor.  Rachelle ging er vol voor om zelf les te gaan geven en heeft daar intensief aan gewerkt. Binnen no time had zij 17 groepen aan wie zij paaldansles gaf. Zij runt de sportschool samen met haar man, die als achtergrond SIOS heeft. Hij verzorgt Krav Maga en FIT lessen (high intensity trainingen). Je kunt wel stellen dat Loods 37 een pittige en stoere sportschool is!

Dat ook Rachelle moe is van het hele corona gebeuren, laat zij duidelijk merken. Toch blijft zij strijdlustig en heeft ze tijdens de eerste lockdown een grote tent neergezet om de paaldanslessen in te kunnen geven. Een welkome verandering op het 1 op 1 training geven bij iemand thuis en lesgeven via filmpjes. In de tent is een beetje behelpen als je het vergelijkt met de lessen die warm binnen werden gegeven. Maar met deze lessen laat Rachelle zien dat zij zich 110% inzet voor haar paaldansers om zo tóch lesaanbod te kunnen bieden. Dat de cursisten hier positief op reageren, geeft net dat sprankje hoop en vertrouwen om weer een periode lockdown aan te kunnen. Tijdens de huidige lockdown wordt gewoon in de openlucht les gegeven. 

"Het is zo fijn mensen weer iets van les te kunnen bieden. De eerste keer hadden we een tent gehuurd. Vanwege de hoge kosten zijn we gaan zoeken naar een alternatieve verhuurder zoals een scouting. Ook zij hadden een tent te huur en dat scheelde een hele hoop. Dat is ook mijn tip aan andere ondernemers: kijk eens bij buurtverenigingen of scouting of ze daar een grote tent te huur hebben. Gelukkig wordt het weer steeds zachter en hebben we nu geen tent nodig. Gewoon lekker in de frisse buitenlucht, bootcamp gecombineerd met paaldansen."

Met zo weinig mogelijkheden om inkomen te genereren en wel de vaste lasten, zijn dit soort tips goud waard. Met de verlenging van de maatregelen tot minstens 20 april, is het de vraag hoelang studio's zoals Loods37 het nog gaan redden. Dat cursisten hun studio blijven steunen en positief reageren op alle creatieve aanbod dat de studio's bedenken, kan net dat verschil maken. Wanneer Flexmonkey dieper ingaat wat er bij Rachelle voor zorgt dat zij het vol houdt, brant een vuurtje in haar los.

"Ik vind het heel mooi om iemand het paaldansen bij te brengen en ben van mening dat iedereen het kan leren. Bijvoorbeeld als iemand zegt het niet te kunnen, niet sterk of niet lenig genoeg te zijn, en uiteindelijk na een paar lessen tòch onderste boven in de paal hangen. Van die groei word ik blij. Die glundering op iemand zijn gezicht, zo van: ik heb het overwonnen. Maar ook de manier waarop ik de meiden leer kennen. Je krijgt een band en leert iemand al snel echt kennen. Voor het paaldansen moet je werken en doorzetten. Anders dan bij bijvoorbeeld spinning, waar je kunt smokkelen zonder dat iemand het ziet. Ik heb de meiden ook echt gemist. Om ze te motiveren en te spotten. Om net dat laatste zetje te geven en ze vervolgens te laten voelen dat ze helemaal zelf hangen. Als ze tegen me zeggen dat ze zelf niet hangen en ik dan een paar passen achteruit zet. Dat dan de groep applaudisseert. Dat hele sfeertje, daar word ik gelukkig van. Iemand wordt ook gemist als je er twee keer niet bent geweest. Mensen vragen naar elkaar. Dan merk je toch dat je een hele hechte band hebt opgebouwd."

Van deze mooie woorden krijg je spontaan zin om daar zelf een les te gaan volgen. Rachelle zet zich helemaal in om de persoon in haar les te zien. Zij gaat altijd een stapje verder. Ze is bijvoorbeeld bijna nooit op tijd klaar omdat ze nog net iemand wil helpen zijn doel te behalen in die les. Dat motiverende, die extra keer proberen, ziet Rachelle als de kern van haar manier van lesgeven. Het is meer dan lesgeven voor haar. Het is iemand aanleren om succes te hebben.

Rachelle blijft gelukkig plannen maken en zich richten op de toekomst. "Zodra het weer kan reis ik naar mijn paaldans idool Vlada in Dubai . Dit stond al in de planning maar is vanwege Corona uitgesteld. Ook body &pole in New York zou ik graag nog eens bezoeken. Maar bovenal moet de studio gewoon open kunnen. Dat we weer met z'n allen kunnen knallen. Maar hoe we deze tijd ook moeten doorkomen: de aanhouder wint!"

Rachelle Loods37 paaldansen in Weert 

Related Posts

Holidays & shipping
Fijne dagen! Flexmonkey viert vakantie tot en met 6 januari. De chat, mail & social media worden hierna weer opge...
Read More
Kadootje vergeten? Hier de oplossing: 5 super leuke digitale (paaldans)kado's!
Alles staat klaar: de hapjes, drankjes, vervoer geregeld. Maar wacht! Onee, je bent het kado vergeten! Flexmonkey bie...
Read More
Kleding ruil * Clothing swap
Heb je ook een lade vol sportkleding die je niet meer draagt? Of misschien nooit gedragen hebt? Maar vind je het zond...
Read More

0 Kommentare

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen