theme
Pole dans som terapi?

psychologie, therapie -

Pole dans som terapi?

Som en del af hendes personlige vækst ønskede hun at gøre noget "hun kunne aldrig gøre". Hun valgte den fysiske udfordring at deltage i en pole-dancing konkurrence. Ikke bare nogen konkurrence, men den hollandske pole-and-Line 2018. Hvem taler vi om? Marieke de Bra, amsterdam fotograf og dokumentarist. Under sin terapi lærer hun, hvordan man håndterer problemer med intimitet og forladelse. Sammen med motivationen til at deltage i NK Pole Sport, smelter de sætter disse stier sammen i en dokumentar om hendes terapeutiske proces.

Hvordan fungerer det?"Sessionerne hos terapeuten svarer jeg med min mobiltelefon. Jeg taler også med mine forældre om, hvordan vi aldrig talte om akavede følelser derhjemme. Det optager jeg på min mobiltelefon. En ekstra kamera mand er lidt for meget i disse intime indstillinger. Det er også et stilvalg; det billede, du får med en smartphone, føles meget mere intimt. Men under træning til NK Pole Sport er der en kameramand til stede."

Hvad vil du have til dit publikum?fortæl i denne dokumentar? "Jeg vil bryde tabuet forbundet med at tale om følelser ved at tale om mig selv og mine følelser. Jeg vil bare fortælle dig, at det er okay at føle, at du er okay. Der var ingen omtale af følelser hjemmefra. Også at være rart for dig selv, eller bekymre sig om dig selv, Jeg har aldrig lært. Nu hvor jeg er i terapi, lærer jeg at tale. Inklusive mine forældre. Dokumentaren handler primært om min kampmed intimitet og forholdet til mænd. Desuden er budskabet, at det er okay, hvis du ikke føler dig glad hele tiden, og at du bare kan tale om det. Føler du dig følelsesmæssigt forsømt? Føler du smerte, tomhed og ensomhed? Det er okay. Selv når du tænker på disse følelser, kan du stadig have et normalt liv.Du kan være i balance med den smerte og tomhed uden at sidde fast i en dyb dal."

Marieke de Bra deltager i pole-and-line Sport 2018 pole-and-line dans og terapi fle Flexmonkey pole-and-line gear

Marieke taler med sin mor.

Vejen til balance går op og ned. For Marieke hjælper T .ilight terapi, taler om følelser og meditation. Dansen hjælper også hende. Hvad forestiller du dig i dig?pole dans koreografie? "Hvad der kendetegner, hvordan jeg var og tænkte på mig selv, er oversat til farven på mit outfit: nøgen. Jeg plejede at bedømme mig selv, aldrig tale om mig selv derhjemme, og jeg var nødt til at blive i ryggen. Mens jeg måske betragter mig selv som vigtig og måske og måske står i spidsen. Musikstykket begynder som jeg gør i moderation. Den sidste del er meget intens. Jeg danser bogstaveligt talt i kamp med stangen. Kampen symboliserer alle de ting, jeg tager i terapi og i samtalerne med mine forældre. Jeg står op for mig selv i dansen."

Hvordan fik du ideen til at prale pole dancing i den terapeutiske proces? Og så optage det på kamera? "Hjemmefra har vi en danseskole. Valget af en form for dans er derfor ikke særlig mærkeligt. Desuden ser jeg mig selv som en efterforsker og en'maker'. Det var en logisk efterfølger at optage min retssag. Og da pole dance er et bevægende billede, synes jeg, at en dokumentar er en bedre pasform end en fotoseanse."

Marieke træner fem gange om ugen.Ved hjælp af sine store eksempler dineke Minten og Juul de Met.forfinede hun sin koreografi."Dineke og Juul tror på det. Selvom der er teknikker, som jeg ikke er så god til, er jeg stolt af den historie, jeg lægger ned."

Du kommer også til at se denne vidunderlige kombination af terapi og dans underNK-Pole Sport 20182. og 3. juni? Marieke danser i kategorien kunstnerisk Pol Senior Senioro .em.

Marieke de Bra deltager i nk Pole Sport 2018 pole dancing and therapy fle Flexmonkey pole dancing


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.