theme
Terugblik op het Flexmonkey summer event 2021: het outdoor Pole & Aerial camp van Nederland

Terugblik op het Flexmonkey summer event 2021: het outdoor Pole & Aerial camp van Nederland

Precies een maand geleden gingen de Summer events van Flexmonkey van start: dé outdoor Pole & Aerial camp in Nederland. Twee groepen genoten van een weekend vol outdoor workouts! Begeleid door een orkest van fluitende vogels en hinnikende paarden werd er onder meer gepaaldanst en gestretcht. We nemen je even mee naar de ervaring van deze fantastische paaldanskampen.

Vrijdag begon met workshops van Josephine Levana. Josephine heeft haar eigen studio in Tilburg en is naast all round instructor ook flexibility coach. En dat was te merken! Ondersteund met technische uitleg werden rug, schouders en benen goed opgewarmd en verlengd. Met de voeten in het gras en de rug op een matje, keek je van onderaf de notenboom in. Meer dan een uur lang hoorde je de motivatie van Josephine. 'Denk aan die billen!' kwam regelmatig voorbij. De deelnemers zullen nog wel weten wat zij hiermee bedoelde! In dit eerste uur werd iedereen de meest lenige vorm van zichzelf.

Het outdoor pole and aerial camp van Flexmonkey polewear met stretch workshop met Josephine Levana tijdens het Flexmonkey summer event

Daarna konden we de paal in. Nog steeds genieten in de frisse buitenlucht! Josephine heeft een bijzonder mooie flow. Er is geen begin of einde te zien van een move maar als een dans vloeit de beweging voort. En die flow bracht zij over op zowel static als spinning pole. Het was zo mooi om te zien hoe de deelnemers per stapje sierlijker werden. Ook het deel spinning, waar toch enige spanning voor te merken was. Ondanks dat deze zomer wisselvallig was wat betreft het weer, zijn de workshops droog gebleven. De wolken waaide snel over en de zon brak regelmatig door. Het was volop genieten! 

paaldanskamp in Nederland omgeving Breda Tilburg Dongen

Na deze flowy heaven werd het tijd om de beul los te laten. Cai gaf dit jaar een nieuwe workshop: Calisthenics en pole! Er werd voor velen voor het eerst in het Calisthenics rek (ook wel monkey bars genoemd) gehangen. De basic technieken pull, push en hold werden geoefend en bijgestuurd. Daarna werd er steeds een stapje bovenop gedaan. Pistol squats en dynamische bewegingen. Beide groepen vonden het gigantisch zwaar maar lonend. En als je het even niet meer trok of er nèt niet bij kon, werd je direct een handje geholpen. 

Workshop Calisthenics en paaldansen tijdens het Flexmonkey polewear paaldanskamp in Nederland

Paaldanskamp in Nederland met workshops paaldansen en aerial hoop en calisthenics van Flexmonkey polewear

Calisthenics en paaldansworkshops tijdens het Flexmonkey polewear paaldanskamp in Nederland

De laatste workshop van dag 1 was Aerial Hammock waarbij een combinatie van yoga stretches en acrobatische moves aan bod kwam. Ook werden er heerlijke yoga stretches op de mat uitgevoerd. Natuurlijk vlogen daar ook oude bekenden voorbij zoals de Jade, de invert en de straddle/helikopter. Moe en voldaan kon er worden geBBQd met vlees voor de liefhebber en volop groente en salades. Even flink bijtanken na een inspannende dag!

workshop aerial hammock met aerial yoga en flow tijdens het flexmonkey paaldanskamp in Nederland

De volgende ochtend toverde de Belgische delegatie een glimlach op ieders gezicht! Zij hadden de funleggings die in het goodiepakket zaten aangetrokken en dat was een geweldig kleurrijk gezicht. De spierpijn en stijve gewrichten werd hierdoor bijna vergeten. Bijna. Gelukkig kwam instructrice Mees de boel in de ochtend flink los draaien. Met als passende bijnaam 'de queen of shapes', gaf Mees een geweldige workshop met chairshapes op de stoel en vloer stretches op de mat. Ook later die dag bleef zij trouw aan haar bijnaam. Tijdens de workshop Poleshapes kwamen de mooiste vormen voorbij!

workshop chairshapes en stretch tijdens het paaldanskamp van flexmonkey polewear in Nederland

Amanda van studio ADC in Utrecht was natuurlijk ook weer van de partij voor het 5e jaar op een rij. Groep 2 kwam in de deep stretch en konden ondertussen genieten van het weer. Hoe heerlijk is het om zo je dag te beginnen! Later werden zij nog meer gemotiveerd door Poletricks met Cai. Elke combinatie werd van  makkelijk naar moeilijk opgebouwd met een originele entree. Het energie level van beide groepen leek onvermoeibaar. Met de laatste streepjes in de batterij vlogen de polemoves voorbij. De batterij kon weer worden opgeladen met een gezonde lunch in de buitenlucht. Alle moed verzamelen voor de laatste workshop: aerial hoop!

Workshop polesport met poletricks en paaldansen tijdens het outdoor paaldanskamp van Flexmonkey polewear in Nederland

Net als vorig jaar werd ook dit jaar afgesloten in de gymzaal. Aan instructrice Melanie de eer om de workshops Aerial hoop te verzorgen. En hoe! Ook hier kwam de oude bekende Jade weer langs. De laatste pufjes energie werden eruit geknepen met als resultaat mooie combinaties in de hoop. Waar het meest van werd genoten was misschien wel de positieve vibe die er onderling hing. De deelnemers namen vrolijk en met een tevreden gevoel afscheid. Het was weer genieten. Tot volgend jaar!

En, wat wel heel bijzonder is, is dat er vanaf nu de mogelijkheid is een private paaldanskamp te boeken bij Flexmonkey! Daar lees je alles over via deze link.

Early bird inschrijven voor het pole & aerial camp 2022 kan via deze link.

https://flexmonkey.nl/blogs/news/boek-nu-een-private-pole-aerial-camp-bij-flexmonkey

Related Posts

Holidays & shipping
Fijne dagen! Flexmonkey viert vakantie tot en met 6 januari. De chat, mail & social media worden hierna weer opge...
Read More
Kadootje vergeten? Hier de oplossing: 5 super leuke digitale (paaldans)kado's!
Alles staat klaar: de hapjes, drankjes, vervoer geregeld. Maar wacht! Onee, je bent het kado vergeten! Flexmonkey bie...
Read More
Kleding ruil * Clothing swap
Heb je ook een lade vol sportkleding die je niet meer draagt? Of misschien nooit gedragen hebt? Maar vind je het zond...
Read More

0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.

X

Default Offer Title

You can set the offer title and subtitle in your Upsell Offer!

Select a product to preview