theme
Waar ligt Aerial Arts Uden?

Waar ligt Aerial Arts Uden?

Flexmonkey houdt stad en land in de gaten naar plaatsen waar de liefde voor de paalsport gedeeld wordt. Elke keer dat er een nieuwe studio geopend wordt, dansen de Flexmonkeys een vreugde (paal-)dansje. Dit keer brengt het interview met nieuwe studio's ons naar het hartje Uden, in de buurt van Nijmegen ;)

Oprichtster Line Francken (op instagram te vinden als @linefrancken1983, @aerialartsuden) is in 2014 afgestudeerd aan de dansacademie en heeft haar roots vanuit de moderne dans en ballet. Dit wereldje was haar net iets té competitief en zij wilde iets anders. "Ik wilde uit m'n comfortzone, maar wel in de hoek van dans en sport. Zo ben ik met paaldansen begonnen bij Artistic Movements in Nijmegen, wat toen nog Chalans heette. Al gauw werd ik door de eigenaresse Loes (van de Langenberg) gevraagd om les te geven in een mix van moderne dans en paaldansen. Ik kon de bewegingen en flow van moderne dans makkelijk om zetten naar een dans om en in de paal. Deze lessen ben ik blijven geven en ondertussen heeft Loes mij intern opgeleid tot paaldansinstructrice."

Wanneer dacht je: ik wil een studio? 

“Ik was klaar met dansacademie en was op zoek naar iets anders. Binnen de danswereld waar ik in zat was weinig samenwerking en veel concurrentie. De paaldanswereld voelt wat dat betreft zoveel beter. Ik bedacht me wat ik ermee zou kunnen en in diezelfde periode waren er mensen die aangaven in Uden les te willen volgen bij mij. Na overleg met Loes heb ik besloten er voor te gaan. Eind juni was de opening en ik groei nog steeds.”

Het team van Aerial Arts Uden bestaat nu uit 4 instructors. Line zelf, paaldansdocenten Emmy en Veerle, en Tessa die zich meer focust op de Aerial Hoop lessen. Line streeft ernaar dat de kennis van het team gedeeld wordt en dat iedereen goed kan uitleggen waarom een bepaalde techniek op een specifieke manier wordt aangeleerd. Ook Line zelf blijft zich ontwikkelen en in april zal zij een opleiding gaan volgen bij ElevatED op Hawaii. Zij is dan al wel intern opgeleid tot instructor in de paalsport, zij heeft graag een mooi certificaat aan de muur van dit hoog aangeschreven opleidingsinstituut.

Naast de vaardigheden en het overdragen van kennis, vindt Line het belangrijk dat elke leerling voelt dat er aandacht voor die persoon is. Ongeacht leeftijd of doel. "De meesten komen hier om gewoon te sporten en vooruitgang te zien. Niet perse om mee te doen aan het NK. Ik vind het belangrijk om iedereen aan te moedigen. Hoe snel of langzaam je ook gaat. Ik houd van die persoonlijke aandacht. Daarom wordt er hier ook les gegeven is kleine groepen. Ik wil uitstralen dat iedereen kan paaldansen, iedereen kan het leren. Het is zo mooi om te zien hoe verlegen iemand hier binnenstapt, en na een paar weken helemaal straalt als iets lukt." Haar eigen stijl is flowy met veel vloeiende bewegingen die door haar opleiding moderne dans een tweede natuur zijn geworden. Binnen haar studio geeft ze naast poleclass ook vrolijke, Afrikaans beïnvloedde twerk lessen. Voor het paaldansen laat zij zich graag inspireren door 'the Dutch queen of movement' Yvonne Schmink, en kijk voor kracht- en bendy backmoves naar Dineke Minten. Daarnaast is haar lijst met pole idolen eindeloos! In Uden wordt de paaldanslessen voorlopig vooral sportief gegeven. Line laat het open of dat er ook exotic en modern pole lessen zullen komen. 

Kom je ook een keertje langs? Aerial Arts Uden heeft leuke kerstspecials en... houd op 21 juni 2020 een shownight! Vanaf januari gaan zij aan de slag met de voorbereiding en zal je via de Facebook van Aerial Arts Uden de event update kunnen volgen.

 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.