theme
De 10 beste tips voor een paaldans fotoshoot

De 10 beste tips voor een paaldans fotoshoot

Wil je ook een keer zo'n paaldansshoot meemaken met als resultaat epische foto's zoals de cover foto? Lees dan snel verder! In deze blog wordt naast de 10 tips ook onthuld waar je een 'powder' shoot kunt doen. Flexmonkey heeft in de afgelopen jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan als het op fotoshoots aan komt. Voor elke nieuwe collectie paaldanskleding is er een passende fotoshoot nodig. Ook voor een challenge en de social media zijn steeds nieuwe plaatjes nodig. En door elk creatief idee leren fotograaf en modellen steeds weer wat bij. Zo is een mooi overzicht met tips ontstaan. En deze delen de monkeys graag ;)

Flexmonkey's 10 beste tips voor een paaldans fotoshoot.

Tip 1: Zet de paal op spinning en laat iemand bijdraaien. Op die manier hoef je geen rekening te houden met hoe je inzet. Je kunt gewoon in de move gaan zoals je gewend bent. Als je eenmaal hangt dan kan je de ander laten bijdraaien tot de hoek ten opzichte van de camera goed is. Zo voorkom je dat je een foto 100x opnieuw moet doen omdat je er net niet goed voor hangt. Zorg ervoor dat degene die draait weet hoe jij de move gefotografeerd wil hebben. Met je rug of juist je buik naar camera maakt nogal een verschil. Daarom is het handig als je plus one ook paaldanservaring heeft. 

Tip 2: Let op dubbelgevouwen of verschoven kleding. Niets is zo vervelend als je de move perfect uit hebt gevoerd maar de foto niet te gebruiken is omdat je short omhoog krult of er een nipple slip te zien is.

Tip 3: Geen stiekje om je pols of knellende kleding dragen vooraf. Je wilt zo min mogelijk lijnen of striemen in je huid zien. En even snel je haar los gooien en het elastiekje niet nadenkend om je pols doen is erg verleidelijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat elastiekje vervolgens vergeten wordt en de foto verpest. 

Tip 4: Gebruik een kleurloze grip. Als je al gripproducten gebruikt, zorg er dan voor dat dit niet zichtbaar is op je lijf. Tenzij je witte vlekken een wenselijk effect vindt ;)

Tip 5: Zorg voor schone voetzolen. Hier is Flexmonkey achter gekomen nadat een shoot prachtige foto's opleverde alleen de voetzolen erg vies waren. Dan wordt het ineens een heel karwei om alle voetjes weer schoon te fotoshoppen. Beter let gewoon tijdens de shoot goed op en veeg je je zooltjes tussen door even schoon.

Tip 6: Warm goed op. Ook al heb je daar geen motivatie voor. Het scheelt blessures. Een fotoshoot is enorm intensief. Je doet een pose meerdere malen, houd het langer vast en slooft je extra uit. Je lichaam verdiend het om zich goed op voor te bereiden middels een passende warming up.

Tip 7: Neem warme kleding en sloffen mee zodat je tussen de poses door niet te veel afkoelt.

Tip 8: Verzorg je (teen)nagels. Oog voor detail en je nagels kunnen afleiden als deze onverzorgd zijn. 

Tip 9: Maak vooraf een ideeën lijst met must-do moves. Instagram en pinterest zijn ideale media om lijsten aan te maken. Doe dit voor elke shoot weer opnieuw zodat je precies op die omstandigheden kunt afstemmen. Maak een lijst alsof het een mood board is en zet daarnaast een top 10 op papier. 

Tip 10: Eet licht en voedzaam en slaap vooraf goed. Je zal je energie hard nodig hebben. 

Een fotoshoot is een ideale uitlaatklep voor je creativiteit. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vette locatie en bijzondere kleding. En wat dacht je van haar en make-up of schminck? Je kunt dat natuurlijk ook combineren! Binnenkort is Flexmonkey aanwezig bij een wel een heel bijzondere fotoshoot. Een 'powder' paaldansshoot. Een wat? Een poeder shoot! Door beweging te combineren met los poeder krijg je de dikste effecten. Hostess Demi Brama, eigenaresse van studio Acrobatic Dreams in Huizen, werkt hiervoor samen met fotograaf Johan van Dreven. Met als resultaat de prachtige foto's die in deze blog worden gebruikt. Wil jij ook zulke mooie foto's? Je kunt er nog bij zijn! Op 17 t/m 19 oktober wordt de studio nogmaals omgetoverd door poederkanon en kan ook jij je haren naar achter gooien met een sensationeel poederspoor in de lucht. Opgeven voor de laatste plekjes kan hier.

Demi's tip: neem veel verschillende outfits mee zodat je terplekke kan kijken wat het mooiste staat. En doe deze outfits in een ziplock zakje, zodat niet alles onder de poeder komt. Wat ze ook vermijd is felle nagellak, omdat dat te veel afleid van de pose.   

10 tips voor een paaldans fotoshoot door flexmonkey polewear en Demi Brama met een foto van Johan van Dreven

Related Posts

Hoe doet Nederland het op de Wereld Kampioenschappen Paaldansen?
Paaldansen is de meest bekende term maar eigenlijk gaat het hier om de ‘Pole & Aerial sports’ kampioenschappen va...
Read More
Een schitterend tv optreden door landskampioen Demi Brama.
Er wordt nu ook op tv aandacht geschonken aan de Wereld kampioenschappen Pole&Aerial sports. En wie beter dan Ned...
Read More
Dit wil je niet missen!
De allerleukste theatervoorstellingen, meest duizelingwekkende wedstrijden en de prachtigste shownights met fantastis...
Read More

0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.