theme
De 3 beste grip producten binnen de paalsport. Ter vervanging van dry hands!

De 3 beste grip producten binnen de paalsport. Ter vervanging van dry hands!

Er zijn ontzettend veel soorten en merken paaldansgrip te vinden. Hoe weet je nou wat werkt? Simpel gezegd: voor iedereen werkt weer iets anders. Ieder mens is anders: hoeveel iemand zweet, wat je huidtype is, hoe je huid reageert op koude, warmte en beweging...Sommige producten drogen de huid erg uit, andere producten zweet je er gewoon van af. Om de goede grip te vinden is vaak een lastig en kostbaar proces! Flexmonkey komt met de oplossing. Na een jaar onderzoek* van verschillende merken is er een top 3  van beste grip producten uitgerold. Hierbij is gelet op het gebruik, het effect en de prijs.

Voordat de top 3 bekend wordt gemaakt, eerst nog een stukje over de verschillende soorten grip. Er zijn grofweg vier categorieën: poeder, vloeibare grip en harssoorten. De poeders en de harssoorten worden in deze blog buiten beschouwing gelaten. De poedervorm omdat deze in vele studio niet gewenst is vanwege de rotzooi die het achter laat en dat het kan slaan op de ademhaling. De harssoorten worden niet betrokken omdat deze niet 'IPSF approved' zijn. Dat wil zeggen die mogen niet gebruikt bij de competities die de International PoleSport Federation organiseert. En de meeste studio's hier niet blij mee, omdat het achter kan blijven op de paal en hardnekkig blijft zitten. Vaak werkt het dus wel heel goed. 

Dan nu..... de top 3! Alle drie IPSF approved en gewoon toegestaan bij studio competities. Twee maal een vloeibare gel, vergelijkbaar met Dry Hands sport grip, en een vloeibare spray, vergelijkbaar met Dew Point. Voor ieder wat wils. En, na oplopende prijzen voor kleine flesje dry hands zijn de prijzen en hoeveelheden een verademing! Dus, begin je zoektocht naar de ideal grip hier. Dat scheelt je een hoop kopzorgen en kosten. Er kan natuurlijk niet met 100% zekerheid worden gezegd dat hier de grip voor je tussen zit, maar als je hier begint is de kans groot dat je binnen deze top 3 jouw grip zal vinden. 

alternative for dry hands polegrip alternatief voor dry hands paaldans grip pole grip nederland flexmonkey polewear europe discount

1. PoleGrip

Polegrip biedt een dunne vloeibare formule die goed droogt en niet plakt. Het belooft de sport prestaties te verbeteren doordat het uitglijden en vermindert en de grip met de handen verhoogt. De formule blijft lang zitten en er is slechts een klein drupje van nodig. Het label laat te wensen over, maar het product zelf gelukkig niet! Het flesje 50ml en de ingrediënten is vegan friendly. Het bevat alcohol, silica, sodium bicarbonate en water. Een klein drupje in de handpalm, even in de handen klappen om te verdelen, laten drogen en: ready for pole! 

 

alternative for dry hands polegrip alternatief voor dry hands paaldans grip xdry xpole nederland flexmonkey polewear europe discount

2. Xdry

De X-dry sports grip is beter te vergelijken met de dryhands. Het is een vloeibare grip in gelformule. De siliconen gel plakt niet en heeft een dubbele werking. Aan de ene kant verhoogt het je grip en aan de andere kant vermindert het zweten. Het aanbrengen is simpel: een kleine druppel in de palm van je handen, je handen tegen elkaar aan wrijven en 20 seconde laten drogen: ready for pole!

alternative for dry hands polegrip alternatief voor dry hands paaldans grip hydro attack dew point nederland flexmonkey polewear europe discount

3. Flexmonkey Hydro attack

De Hydro Attack pole grip is vergelijkbaar met DEW POINT maar beter! Groter flesje, zacht voor de huid, goed voor het milieu én goedkoper. Daarnaast is de grip goedgekeurd door de IPSF. De 3 belangrijkste ingrediënten van deze grip zijn water, glycerin en aloë vera. Hierdoor wordt de huid beschermt tegen uitdroging én is het geschikt voor mensen met een parabenen allergie. De grip is parabenen, phenoxyethanol en phthalates VRIJ. Flexmonkey Hydro Attack paaldans grip geeft geen witte laag af over de huid of paal. Het product trekt in de huid zodat het van binnen uit zijn werk kan doen. De grip zit in een spray en kan overal op het lichaam worden gebruikt. Aangeraden wordt die delen in te spuiten die contact hebben met de paal tijdens de training. Het gebruik op handen en voeten wordt enkel aangeraden als deze super droog worden gemaakt voor het aanbrengen van het product. Het duurt ongeveer 30 tot 60 seconden voordat het product is ingetrokken. Maar daarna: ready to pole!

Ter lancering van deze gripproducten is er VANDAAG maandag 26 augustus 2019 een introductie een korting van 10% met de code "EXTRAGRIP' --> volg de link. Op elke zondag in september wordt een grip product in de spotlight gezet op facebook. Blijf op de hoogte en volg ons daar.

* onderzoek is uitgevoerd door middel van interviews onder de instructors en cursisten van verschillende paaldansstudio's in Nederland. 

 

 http://poledancingadventures.com/tag/motivation/


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.