theme
Bijzondere sporten- Zeemeermin zwemmen

Bijzondere sporten- Zeemeermin zwemmen

De nieuwe queste bij Flexmonkey is het uitproberen van bijzondere sporten. 

De eerste in deze serie is Zeemeermin zwemmen geworden.  

Deze bijzondere sport hebben wij dankzij Jolanda van der Meijden, van zwemschool ONDA te Lobith, voor het eerst uit kunnen proberen. Jolanda kwam op het idee les te gaan geven in deze nieuwe sport door de dochter van een vriendin. Als ervaren zweminstructrice leek het haar een geweldig idee het zeemeerminnen zwemmen toe te voegen aan haar lespakket. Zo wordt er niet alleen heel veel plezier uit deze laatste trend op zwemgebied gehaald, maar wordt ook direct de veiligheid van de beoefenaar gewaarborgd. 

Net zoals Ariel met behulp van de Prins leerde lopen, leer je bij Jolanda zeemeermin zwemmen. Op locatie heb je een oneindige, zo lijkt het, keuze aan verschillende staarten en wordt je geholpen de juiste staart voor jou type te kiezen.

En dan het wonderlijke moment -  De transformatie van mens naar meermin....................

Zeemeermin zwemmen met flexmonkey_sport

Om ongelukjes te voorkomen en omdat je met de staart aan écht niet meer kan lopen is het praktisch naast het water pas je staart aan te doen. Eerst de (losse) mono vin in de staart, dan je voeten erin en vervolgens stroop je de stof van de staart omhoog;

Et voilá - Je inner meermin is geboren! 

In het water merk je al snel dat het zwemmen in een S-beweging geweldig is voor je buik- en rugspieren. Je gebruikt je hele core, wat je ook merkt bij je ademhaling. Tip van Jolanda hierbij is vooral niet vergeten uit te ademen onder water. Als je steeds je adem inhoudt heb je kans dat je snel hoofdpijn gaat krijgen. Je kan ook nog variëren in intensiteit door te kiezen voor een kleine dan wel grote mono vin. Hoe groter de vin, hoe meer weerstand in het water en hoe meer kracht je moet gebruiken om vooruit te komen.

Zeemeermin zwemmen is voor iedereen, voor jong en oud, mits je in het bezit bent van je A en B zwemdiploma. Veiligheid boven al natuurlijk :)

Wij van Flexmonkey zijn helemaal fan van deze bijzondere sport en raden iedereen aan zeker een keer je inner meermin in het water te gaan ontdekken!
We halen graag het zeemeermin zwemmen en Jolanda naar Amsterdam en omstreken: Dus kom jij uit deze regio en wil je ook een keer meedoen, laat het ons weten via mail - info@flexmonkey.nl!

Queste Rating : 

Voor tips, aanraders en sportclubs zelf: Laat ons weten welke bijzondere sporten volgens jullie nog meer in deze queste thuishoren en wellicht dat Flexmonkey bij jullie langskomt voor de volgende challenge en een bijbehorend interview. Dit kan via onderstaande links:

 

 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.