theme
De waanzinnig leuke en vernieuwde prijsuitreiking bij "Pole & Aerial competition Firelilly"!

De waanzinnig leuke en vernieuwde prijsuitreiking bij "Pole & Aerial competition Firelilly"!

Er komen steeds meer wedstrijden voor de paal en aerial sports. Super leuk dat je nu kunt kiezen voor een wedstrijd bij jou in de buurt, of een wedstrijd met een specifiek thema zoals 'Fairy tales' of 'Winter wonderland'. De meeste competities werken met het klassieke prijssysteem van nummer 1, 2 en 3. Deze podium plaatsen worden bedeeld aan de hand van een juryformulier wat per wedstrijd kan verschillen. Vaak wordt gelet op de techniek, de afwerking, de inleving en het kostuum. Bij de paalsport staat er vaak een spinning en een static paal en wordt verwacht dat je beide gebruikt. Het meedoen met een competitie trekt vaak aan omdat je dan een keer kunt laten zien wat je in huis hebt aan een publiek. Maar soms schrikken de regels af. Wat nu als dit reglement wordt los gelaten?

Paaldansstudio Firelily komt het een competitie die alle regels weer wat los laat. "Ik wil mensen een plek geven waar zij het beste van zichzelf kunnen laten zien zonder dat je je daarin aan allerlei regels moet houden. Er is niks mis met regels, maar ik wilde de boel eens los laten. Je kunt je eigen stijl nooit volledig laten zien omdat je je aan regels moeten houden. Ik wil mensen juist vrij laten in wat zij als act maken. Een kans om echt datgene te laten zien waarin je het beste bent.  Om die reden ben ik ook begonnen met het organiseren van wedstrijden. Ik wil iedereen een kans te geven op een podium te staan. Zo laagdrempelig mogelijk zodat iedereen het een keer mee mag maken om op een podium te staan, backstage te zitten met leuke spiegeltjes en op te komen van achter die magische gordijnen."

Susan, de eigenaresse van studio Firelily, komt dan ook met een haast reglement vrij wedstrijdconcept zonder de klassieke "1,2,3"prijsverdeling. Het gaat hiermee voornamelijk om het artistieke, zonder verplichte onderdelen zoals spinning, kracht of lenigheid. Omdat er al vele geweldige shows zijn zoals de Four elements en studio's zelf vaak een showcase hebben, wilde Susan haar idee vertalen naar een wedstrijd. "Ik liep er al een tijdje mee rond. Alles wordt steeds strenger, bijvoorbeeld bij het NK Paalsport. Ik vind dit benauwend en wilde er buiten gaan lopen. Ik was alleen nog op zoek naar hoe. Vroeger keek ik TLC "Toddles en Tiara's" en zag dat daar de prijsverdeling per kwaliteit gaat. Een overal winner, een winner voor hair&make-up... Dit bleef me bij en toen bedacht ik dit concept: een wedstrijd met vrijheid! Het niet gaat om de moeilijkheid van de moves maar om de uitvoering en je verhaal. Zo heeft een beginner net zoveel kans als een advanced danser. En doordat er geen reglement is, kan je ook alle stylen laten zien."

Firelily Open Pole & Aerial competition Flexmonkey polewear paaldanskleding poleshop

Hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Er zijn natuurlijk wel regels met betrekking tot de veiligheid maar verder is er veel vrijheid. Zo worden de categoriën niet opgesplitst in niveau. De paaldans categorie wordt opgedeeld per leeftijd. De aerial sports is verdeeld per artvorm (aerial silk, aerial hoop en aerial hammock). Het is een jury sport, dus zorgt voor een gevarieerde jury ervoor dat de beoordeling zo eerlijk mogelijk gaat. Per categorie zijn er maar liefst 4 prijzen te winnen:

  • The overal winner is de hoofdwinnaar van een categorie waarbij alles klopte. Als e ernaar kijkt dan klopt het hele plaatje en ben voldeed je eigenlijk aan alles.
  • The best story teller - Hier letten wij op expressie, is jou boodschap duidelijk? Neem je ons mee in je dans en voelen wij met je mee?
  • The best Moves en creativity - Hier letten we op de moves, zijn ze netjes en mooi afgewerkt, heb je er een unieke twist aan gegeven, zit er een flow in? Ook als je waanzinnige creaties hebt bedacht, telt dat hierin mee. Het gaat niet om de moeilijkheid van de moves, maar of je je het eigen hebt gemaakt.
  • The best hair & make up - val je op binnen jouw categorie? Spring je eruit, past het bij je act en heb je geen moeite bespaard?

Susan organiseerde vanuit Firelily de eerste wedstrijd in 2017. Firelily open pole. Na het eerste succes volgde in 2018 een tweede competitie met internationaal tintje (de inschrijvingen stonden open voor alle landen). "Dit is het eerste jaar dat naast aerial silks en aerial hoop ook aerial hammock is toegevoegd. Ik geef nu ruim 9 jaar aerial yoga en aerial fly/hammock. Maar hier hoor en zie ik maar weinig van. Ik wil ook hierin mensen de kans geven hun eigen flow te laten zien." Het unieke aan de Firelily Open pole & Aerial competitie is niet alleen de aerial hammock categorie, maar ook de manier hoe de doeken worden opgehangen. De doeken hangen op 5 meter en waar je bij andere competites vaak een drie poot ziet, werkt Firelily met vrije ruimte tot bovenin! Dat werkt in het voordeel als je drops wilt doen of lange combinaties hebt. 

Firelily Open Pole & Aerial competition Flexmonkey polewear paaldanskleding poleshop podium

Hoe zal het podium er deze editie uit zien? Dat houdt Susan nog even geheim. Ben je enthousiast geworden? Je kunt je nog inschrijven!! Volg deze link https://www.facebook.com/events/399552993971201/ of stuur een mail naar firelilyart@hotmail.com. 

Of, neem eens een kijkje in deze studio in Deventer, bijvoorbeeld bij die Aerial Hammock lessen! Sinds vorig jaar zit studio Firelily op een nieuwe locatie welke meer openheid biedt, zoals een wachtruimte met ramen zodat je op afstand met de lessen kunt meekijken. Handig voor de ouders die hun kind op de paalles hebben zitten. Ook is er veel natuurlijk licht in de studio van 3,5 meter hoog. Het rooster vind je hier: http://firelily.nl/Lestijden/

paaldans & aerial studio Firelily Open Pole & Aerial competition Flexmonkey polewear paaldanskleding poleshop


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.