theme
Do nuts, get polefit!

Do nuts, get polefit!

Met deze slogan trekt het duo Abigail en Loes twijfelaars over de streep om paaldansen uit te proberen in de regio Den Bosch. Je kent ze misschien wel van het NK Senior Doubles (Duo paalsport) waar zij de zilveren beker bemachtigde. Begin dit jaar hebben zij hun paaldansstudio 'DONUTS POLEFIT' geopend waar zij sportieve lessen geven voor volwassenen en voor kids. Het interview met deze twee vrolijke paaldansverslaafden staakt regelmatig in een slappe lach. De twee kijken elkaar eerst aan voordat ze de vraag beantwoorden, jagen elkaar op stang of reageren in overeenstemming bijna net zo simultaan als tijdens hun performance. Het mag duidelijk zijn: dit duo is niet alleen goed in wat ze doen, ze maken het ook nog eens heel gezellig. 

Die gezelligheid stoppen Abigail en Loes in de naam "Donuts Polefit" (doe eens gek en raak pole-fit) én in hun manier van lesgeven. De naam is bedacht toen zij in de auto zaten op de terugweg van een wedstrijd. "We houden van eten en van gek doen en toen bedachten we Donuts. Lekker en gekkigheid in 1. Toen we een jaar later samen een studio begonnen, was de naam al bedacht." Zij geven altijd samen les en vinden het belangrijk om plezier te hebben. Ook waarborgen zij op die manier persoonlijke aandacht voor elke cursist en hebben ze meer invloed om een groepsgevoel te creeëren. "Als een les niet gezellig is, kan je net zo goed gaan fitnessen."

Aiigail en Loes van DOnuts Polefit paaldansstudio bij flexmonkey polewear leuke blog

Dat deze meiden wel vaker op één lijn zitten, bevestigen ze door gelijktijdig in volle harmonie de naam van hun idool uit te spreken: DINEKE. Voor de training van het NK Paalsport heeft het duo Dineke Minten ingehuurd als coach. En dat is terug te zien in de vooruitgang die het duo het afgelopen heeft geboekt. "Wij trainde al veel maar Dineke heeft ons op een prettige en leuke manier echt tot het uiterste gepusht. Vooral op afwerking. Zij heeft ons dingen laten doen waarvan wijzelf niet hadden verwacht dat we dat konden. Ook naast coachingsuren konden we bij haar terecht. Net alsof je er een vriendin bij krijgt".

Natuurlijk zijn de Flexmonkeys razend benieuwd hoe dit duo eigenlijk bij paaldansen terecht is gekomen. Loes heeft paaldansen geprobeerd via een Groupon actie. "Gewoon om te proberen. Ik heb geen sportieve achtergrond maar raakte meteen verslaafd. Ik ging verder trainen bij Sportief Paaldansen en daar ontmoette ik Abigail". Abigail vult aan: "ik wilde paaldans al een tijdje uitproberen en was op een punt dat ik nieuwe mensen wilde ontmoeten. Dus ging ik een proefles aan bij Sportief. In september is dat drie jaar geleden. Ik heb als kind aan turnen en acro gedaan. Daarna heb ik veel aan hardlopen gedaan. De basis van kracht en conditie was er al. Paaldansen werd mijn nieuwe sport."

Donuts Polefit paaldansstudio polesport duo Abigail en Loes flexmonkey poelwear blog

De vraag hoe zij tot een duo zijn gekomen, eindigt in een ping pong van grapjes. "We waren met een groepje van 3 of 4 waar een klik mee was. Loes en ik waren de enige die steeds meer en meer wilde trainen". Waarop Loes aanvult; "We waren dus de enige die overbleven en zaten aan elkaar vast". "We moesten het met elkaar doen". Aan deze zelfspot merk je wel dat dit duo veel lol met elkaar heeft. Al snel besloten zij samen aan duo pole competities mee te doen. Steeds moesten zij een studio huren en ver reizen om te kunnen oefenen met een wedstrijd opstelling. Als zij zelf een studio zouden beginnen, was dat probleem opgelost. En zo ontstond vorig jaar zomer het idee om een studio te beginnen. En wat voor een! Zo'n 80 vierkante meter met 6 palen van bijna 4 meter hoog. Dat klinkt als een ware uitnodiging. 

 

Nieuwsgierig geworden naar de Donuts studio? Ga gratis een keer een proeflesje volgen!  

* Flexmonkey is altijd op zoek naar nieuwe studio's die het afgelopen jaar zijn geopend. Neem gerust contact met ons op via info@flexmonkey.nl en we weet staat jouw studio naam de volgende keer boven een blog! *


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.