theme
Dansen als manier om dichterbij je gevoelswereld te staan?

free flow, psychologie, therapie -

Dansen als manier om dichterbij je gevoelswereld te staan?

Ben jij klaar voor een ontdekkingsreis door je eigen belevingswereld? Wil je leren ontdekken en durven voelen? Dan is de experimentele dansvorm FREE FLOW waar Simone Caroline Narraina les in geeft, iets voor jou! Deze dansvorm gaat uit van het intuïtieve, van het voelen van de beweging. Simone legt uit: "Je leert door middel van beweging inzicht te verkrijgen over jezelf en komt meer in contact te staan met je gevoel. Het durven voelen kan bevrijding geven. Niet zo zeer de dans maar het plezier, het open staan en het ontdekken, is de kern naar een vrij gevoel. Door nieuwsgierig te zijn en spelenderwijs te experimenteren met dans, leer je bewuster naar jezelf te kijken. Te voelen eigenlijk. Dit is waar ik in het dagelijks leven ook mee bezig ben."

Dat klinkt veelbelovend. Haast therapeutisch. Terwijl ik Simone interview met mijn achtergrond als psycholoog, merk ik veel aanknopingspunten tussen de psychologie en de wijze waarop Simone haar dansen inzet. Het gesprek verloopt als intercollegiaal overleg over verschillende behandelingsvormen. Geboeid luister ik verder naar de Free Flow expert. "Ik zeg altijd: the body knows. Ik ben een intuïtief persoon en sta dichtbij wat ik gevoel. Ik denk er veel over na en probeer via dans uiting te geven aan wat er op dat moment in mijn lichaam en geest afspeelt. Ik begeleid mensen erin om hierin hun eigen weg te vinden. Ik leer je bewust te worden van wat beweging met je doet. Wat goed voelt en wat juist niet. En dat proces vraagt een open mind. En oefening."

Intuïtieve dansvorm Free Flow door Simone Caroline Narraina Tilburg

Een klein stukje biografie. Simone heeft haar 9e tot haar 22ste jaar verschillende opleidingen gevolgd met betrekking tot dans. Haar laatst genoten opleiding is die aan de Fontys Dansacademie in Tilburg geweest. Tijdens deze opleiding miste zij het acrobatische. Toen zij een flyer zag voor een proefles paaldansen werd zij direct aangetrokken. "Het had ook iets stouts. Het leek haaks op de wereld van de dansacademie stond en dat maakte mij erg nieuwsgierig. De proefles ging vrij makkelijk en toen heb ik vrijwel direct zelf een paal gezet. Het zelf ontdekken ging aardig maar ik merkte toch bepaalde technieken te missen. Ik ben toen lessen gaan volgen bij studio Aeris in Utrecht en heb het meeste geleerd van Sandra (Vader, eigenaresse van Studio Aeris). Het duurde niet lang voordat ik les ging geven."

Simone heeft een tijd lang Free Flow gecombineerd met paaldansen en gaf deze lesvorm in haar eigen dansstudio 'de Tent' in Tilburg. Onlangs sloot zij met pijn hart en ziel de deuren, maar zij blijft lesgeven. "Mijn focus gaat nu meer naar individuele sessies Free Flow.  Daarnaast blijf ik lesgeven in paaldansen, maar alleen nog in de vorm van masterclasses en workshops. Hierbij zal ik de nadruk leggen op het in contact komen met je gevoel en zelfreflectie. Denk aan workshops Exotic, Free Flow Pole of hoe je met deze gevoels,- en inzichtgevende tools je choreografie tot leven kan laten komen. Handig als je aan een wedstrijd werkt."

De omgeving die wordt neergezet is erg belangrijk voor een sessie Free Flow. Om in contact te kunnen en durven komen met je gevoel is een bepaalde ervaring van veiligheid nodig. De manier van lesgeven die Simone hanteert is dan ook erg persoonlijk. "Ik doe er alles aan om te stimuleren dat cursisten zich vrij voelen om te experimenteren. Dat deed ik in de Tent door te zorgen voor een omgeving waarin ik mijzelf ook thuis voel: een tapijtje op de vloer, fotolijstje aan de muur, een boekje waarin je een ervaring kunt delen. En ook bijvoorbeeld door thee klaar en een goed gevulde koektrommel klaar te zetten. Als ik dan bij opening van een nieuwe studio dag zelf een koekje wilde pakken en mis greep, was ik blij dat mensen zich vrij genoeg hebben gevoeld om lekker in de trommel te graaien. Ik wil dat mensen zich bij mij vrij voelen om dat soort dingen gewoon te doen."

Simone zelf is nog volop in haar ontdekkingsreis. Die zal vanwege haar intuïtieve persoonlijkheid en altijd aanwezige nieuwsgierigheid ook nooit stoppen. Zij hoopt tijdens haar reis een doelgroep aan te trekken past bij haar levensinstelling en openstaat een eigen ontdekkingsreis. Zij verheugt zich nu al op haar nieuwe weg: meer tijd voor het intuïtieve en minder bezig hoeven zijn met runnen van een eigen dansstudio. Ook zal zij haar enigszins verstofte passie van het schrijven weer laten opleven. Zo zal zij haar werk delen in blogs en het schrijven van verhalen met inzichtgevende moraal. Wie weet wat we de komende periode nog allemaal van haar mogen lezen!

Veelbelovend dus al haar nieuwe plannen. Een goede reden om haar te volgen via Instagram of Facebook.

Free flow intuïtieve dans door Simone Caroline Narraina 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.