theme
Paalsport positief in het nieuws vanwege de IPSF World Pole Sport Championships 2018 in Tarragona Spanje. Flexmonkey polewear was erbij!

Paalsport positief in het nieuws vanwege de IPSF World Pole Sport Championships 2018 in Tarragona Spanje. Flexmonkey polewear was erbij!

Het kan je niet ontgaan zijn dat er sinds de Wereldkampioenschappen Paalsport in Spanje vorige maand een behoorlijke stroom media aandacht gericht is op de Paalsport. En hoera hoera! de berichten gaan nu écht om de sport en dragen bij aan het creëren van een positief en sportief imago van paaldansen!

Dineke Minten, de nieuwe world champion Ultra pole, kreeg Arie Boonsma OP bezoek (hij ging op haar human flag staan en Dineke kon hem moeiteloos strak houden) voor zijn item over de paalsport en de kampioen Ultra Pole (RTL Boulevardecht een te leuk stukje). Ook werd zij uitgenodigd bij Jinek. In het laatste programma verteld zij lachend het hilarische verhaal dat zij vast kwam te zitten op de wc vlak voordat zij op moest. Voordat het WK uberhaupt van start ging, kwam het gezin Brama (van Demi Brama die de tweede plaats in Artistic Pole op veroverde)  positief in het nieuws kwamen bij Hart van Nederland. Hier zie je de 15 jarige wereld ster als bescheiden meisje met een buitengewoon talent. Daarnaast komt er binnenkort een (foto-) boek over haar uit (crowdfunding project )Met al deze media aandacht begint Nederland het eindelijk te begrijpen: Paaldansen is een sport.

Volgens Arie Boomsma is paaldansen dus wereldwijd de snelst groeiende sport. De cijfers van de Internationale Pole Sport Federation (IPSF) beamen deze uitspraak. Er is namelijk sprake van een verdubbeling, en soms verdrievoudiging van het aantal deelnemers aan de landelijke kampioenschappen. Deze groeispurt in het aantal pole-atleten zorgt voor aangescherpte kwalificatie eisen (informatie over kwalificeren lees je hier). Ondanks deze strenge selectie procedure stond Nederland met een groot team pole-atleten op de IPSF World Polesports Championship (14 t/m 16 juli 2018, Tarragona).

Het Nederlandse team bestaat uit: Dineke Minten, Belinda van Ommen, Suzy Niamut & Dieuwke Hupkes, Eva Oerlemans & Esther Verheijen, Nick la Gije & Gianmarco Stefanelli, Floortje Rodermans, Monica Hernandez Zamora, Monica van Beek, Demi Brama, Zoë Timmermans, Janne Jacobs en Katja van Houts (Polesports), Demi Brama, Juul de Metz & Nooki Berhitoe en Maud Rietbroek (Artistic Pole), Zoë Timmermans en Dineke Minten (Ultra Pole). Zoals je ziet, doen sommige atleten zelf in 2 categorieën mee. Flexmonkey was aanwezig als supporter van oranje en ontmoette de atleten tijdens de weinige rustmomenten die zij hadden op het strand of op de kleine buitenplaats van het congres centrum waar de wedstrijden plaats vonden. Het was leuk om te merken dat de Hollandse nuchterheid in ruime mate aanwezig was. Ook waren er familie en vrienden van de atleten en dat zorgde voor flink applaus en gejoel na afloop van de Nederlandse performances. Wat betreft het volume deden we zeker niet onder voor de Spaanse supporters. Daarnaast zijn er ook enkele spandoeken gespot en dat heeft voor Maud Rietbroek goed geholpen! Zij ging naar huis met goud voor Artistic pole women. Demi Brama won zilver in diezelfde polesports voor de youth girls. Daarnaast brachten Nederlandse mannen Nick en Gianmarco (Doubles men), en Dineke (Ultra Pole) een gouden medaille mee terug.  Zoë behaalde een vierde plaats voor Polesports youth girls en stond ook nog in de kwartfinale van Ultra Pole. We hebbenvals klein kikker landje zeker een memorabele indruk achtergelaten! 

Ultra Pole kampioen champion Dineke Minten Flexmonkey polewear at the world polesports championships 2018 Tarragona      Het Nederlandse team paalsporters tijdens de wereldkampioenschappen Paalsport in Tarragona Spanje 2018

Ook voor de Flexmonkeys was dit een WK om nooit te vergeten. We ontmoette namelijk een persoonlijk idool: viervoudig Wereld kampioen Oona Kivelä. Met grappige en interessante verhalen over de Nederlandse Iceman en zijn ademhalingstechnieken gaf Oona ook hele goede tips om je paalperformance te verbeteren. Dit lees je in een volgende blog van Flexmonkey ;)

  Flexmonkey polewear during IPSF world polesport championships paaldanskleding shop Oona Kivela K. and Flexmonkey polewear at the IPSF world polesports championship 2018 Tarragona paaldansen paaldanskleding Flexmonkey paaldanskleding Nederlandse kampioenschappen Paalsport World Championship Polesport 2018

Buiten de vele bijzondere ontmoetingen met atleten van andere landen, bracht Flexmonkey ook haar nieuwe print uit: de 'Fantasy Jaguar'. Dat was nog heel spannend gezien het pakket met de nieuwe kleding niet doorgelaten werd door de Spaanse douane en we hebben het pakket letterlijk op de eerste dag van het kampioenschap in ontvangst mogen nemen. Dat de print in de smaak viel, blijkt wel uit de lege koffer die we weer mee terug naar huis namen. Maar, niet getreurd, we verwachten deze week de nieuwe print ook in Nederland uit te kunnen brengen!

Demi Brama in de nieuwe print van flexmonkey polewear Fantasy Jaguar print paaldanskleding

De Flexmonkeys konden gelukkig ook enkele van de optredens zien. Zoals die van Zoë Timmermans. De kracht straalde ervan af. Haar bewegingen waren mooi afgewerkt en ze hield haar technieken lang vast. De woeste blik die Zoë opzette, maakte de performance af. Wat een ontzettend goede artiest! Zoë is onlangs haar eigen bedrijf begonnen genaamd 'Dynamics Pole Tricks' en wij wensen haar veel succes met deze stap!

Flexmonkey polewear fotografie Zoë Timmermans Paalsport paaldansen World Championship Polesport 2018 Tarragona  Flexmonkey polewear fotografie Zoë Timmermans Paalsport paaldansen World Championship Polesport 2018 Tarragona  Flexmonkey polewear fotografie Zoë Timmermans Paalsport paaldansen World Championship Polesport 2018 Tarragona  

Alle videos van de optredens kan je via youtube bekijken (bekijk videos). De uitslag van het Nederlandse team tijdens de IPSF World Polesports Championship hebben we hier nogmaals gepubliceerd. Het blijft lastig punten van verschillende categoriën met elkaar te vergelijken, zodat er rekening wordt gehouden met de eigenschappen van die categorie zoals leeftijd en een gevestigde categorie of in ontwikkeling zijnde categorie. 

Categorie Naam Aantal punten  World ranking
POLESPORTS novice Janne 37,3 16
Katja 34,1 22
POLESPORTS youth Zoë 43,3  4
Demi 36,0 11
POLESPORTS women Belinda 32,9 32
Dineke 42,2 18
POLESPORTS 40+ Floortje 24,6 13
Monica HZ 22,0 16
POLESPORTS 50+ Monica 17.7  8
POLESPORTS doubles
Gianmarco & Nick
41,9  GOUD
Dieuwke & Suzy 42,1 10
Esther & Eva 30,5 18
ARTISTIC youth Demi 76,4  ZILVER
ARTISTIC women Maud 87,2  GOUD
ARTISTIC doubles Nooki & Juul 56,8  8
ULTRA POLE Zoë kwartfinale
Dineke GOUD

0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.