theme
"Mama worden is niet het einde van paalsport, maar een begin!" Dit is Coralie Bourdrel

"Mama worden is niet het einde van paalsport, maar een begin!" Dit is Coralie Bourdrel

Net terug uit Rusland voor een week coaching, haren in de krul, prachtig in de make-up en een jurkje aan. Coralie is klaar voor het interview! Het is vrijdag en dat is voor Coralie een dag om even uit haar trainingspak of legging te kruipen. Heel herkenbaar voor de sport-instructors onder ons. Het leven in je sportoutfit is lekker praktisch en dat maakt het af en toe extra leuk om jezelf mooi te maken en "normale" kleding aan te hebben. In deze blog lees je niet alleen over haar leven als paaldans-instructrice, maar ook over haar nieuwe job als moeder en dedicated pole competition strijder.

Hoe ben je erbij gekomen om wedstrijden paaldansen te gaan doen? "Van kleins af aan doe ik allerlei sporten. Van karate tot kunstschaatsen, dagelijks was ik bezig met sport. Bij deze sporten hoorde ook competitie. Voor mij was het dan ook een logische stap om in het paaldansen ook competities te gaan doen. Ik heb zo'n 10 jaar gymnastiek gedaan, dus mijn lenigheid is er wel. Het is de kracht waarop ik oefen. En het dansen, het sierlijke afmaken van bewegingen, is iets dat er niet van nature inzit en waar ik voor train."

Pole competition history:

  • NK Paaldansen categorie Professional Women (2014, 2015, 2016)
  • PoleArt Nederland categorie Semi-pro (2015)
  • Arnold Classis Europe (2015)
  • PoleArt Portugal  categorie Semi-pro (2016)

Coralie Bourdrel paaldansen poledance poleholidays pole 'n co

"In 2011 raakte ik geïnspireerd door paaldansen. Mijn man kocht voor kerst een danspaal en ik begon zelf thuis te trainen geïnspireerd door youtube videos van o.a. Felix Kane. Toen ik competities wilde gaan doen, waren er nog maar weinig wedstrijden waar je je voor in kon schrijven. Het NK zelf was ook nog klein en ik schreef me er in 2014 voor in. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Ik had nog nooit les gehad en wist ook niet hoe anderen erin stonden of hoe zij danste. Ik kwam wat dat betreft redelijk onvoorbereid ten tonele. Toch heb ik er enorm van genoten. Het was de eerste keer dat ik Yvonne Schminck live zag! Ik was totally amazed en dat 'daar wil ik ook voor trainen.' Vanaf dat moment was ik ook een stuk serieuzer met trainen en in 2015 ben ik ook les gaan geven. Gewoon online een vacature gezocht en een interne opleiding gehad. Ook nu volg ik geen lessen, enkel workshops."

Is je voorbereiding nu anders dan de eerste keer toen je meedeed aan het NK Paaldansen? "Ja. In 2015 en 2016 heb ik het idee dat ik me onvoldoende heb voorbereid. Ik had toen een fulltime baan en gaf in de avonduren les in paaldansen. Ik vond het heel moeilijk te combineren met trainen voor het NK. Ik kreeg al gauw blessures en heb me overtraind. Ik heb achteraf het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien waarvoor ik getraind had. Ik vind dat ik onder gepresteerd heb en dat voelt niet lekker. Wel ben ik heel blij met de ervaring onderdeel te zijn geweest van het NK. Als je daar tussen alle artiesten staat die zich allemaal van hun mooiste kant hebben laten zien, dan ben je trots dat je daar tussen mag staan."

"Een competitie doe ik voor mezelf. Ik wil het beste in mijzelf naar boven halen. Ik heb het gevoel dat eerder niet ten volle hebben kunnen doen. Daarom ben ik dit jaar extra gemotiveerd en plan mijn trainingen beter. Ik heb gewerkt aan mijn lijnen en stretch meer. Ook heb ik nu geen fulltime werk meer (maar is zij wel fulltime moeder ;) en kan ik naast de 8u lesgeven per werk, eigen trainingssessies inplannen. Dit jaar let ik ook meer op de code of points. En ik heb ik een volle week intensieve begeleiding gehad op een dansstudio in Rusland. Mijn coach was direct en streng. Als iets niet mooi genoeg was, moest het uit mijn routine. Dit was confronterend maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Mijn choreo is nu af en het oefenen is aan mij."

Coralie Bourdrel paaldansende mama, moeder die paaldanst, vertelt over haar ervaringen in de paaldanswereld

Hoe ga je om met de zenuwen? "Niet. Stress is niet iets waar je je op kunt voorbereiden. Ik weet nu beter wat ik kan verwachten maar de stress komt toch wel. De ene keer is het heftiger dan de andere keer. Ik bereid me vooral voor door te stretchen en in mijn eigen zone te blijven. Ik review mijn routine in mijn hoofd en beweeg mee zonder muziek. Vanaf het moment dat ik de kleedkamer binnen stap ben ik een-en-al focus. Verder probeer ik vooral te genieten en dankbaar te zijn dat ik tussen de andere artiesten mag staan."

Tips van Coralie:

  • Als je wilt meedoen: doe het! zodat je later geen spijt krijgt.
  • Als je het doet, neem er de tijd voor en start je voorbereiding vroeg.
  • Je zal altijd zenuwachtig zijn maar door goede voorbereiding kan je in jezelf vertrouwen.
  • Stel jezelf bloot en geniet van de ervaring.

Als er wordt gevraagd of Coralie het trainen na haar bevalling (29 April 2017) zwaarder vindt dan voorheen, antwoord zij vol enthousiasme;  "Ik heb er juist heel veel zin in! Ik zie mijn deelname aan het NK paalsport dit jaar als mijn terugkomst na de bevalling. Ik wíl delen dat het krijgen van een kind niet het einde is, maar juist een begin. Mijn zoontje zorgt voor extra motivatie om te sporten en de trainingen nog serieuzer te nemen. Het hebben van een kind is geen excuus om dingen te laten, het is een excuus het beste in jezelf naar boven te halen. Ik ben tijdens de zwangerschap 26 kilo aangekomen en dat ben ik stap voor stap eraf gaan trainen. Ongeveer 5 weken na de bevalling ben ik rustig aan begonnen met een uurtje hier en daar, wat stretching, opbouwend naar 8u lesgeven in de week en minimaal 4u zelf trainen. Ik wil mezelf goed voelen en goed in mijn vel zitten. Want alleen dan kan ik als moeder ook goede energie geven aan mijn kind. Dat maakt het voor mij zo belangrijk, juist nu, om mee te doen met het NK Paalsport. Voor mijn zoontje haal ik het beste in mijzelf naar boven." 

Coralie Bourdrel komt terug na haar bevalling en doet mee met het NK paaldansen Paalsport 2018 Dutch poleathleet poledancer polecompetition polewear paaldanskleding nederland


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.