theme
Het Griekse duo Mary & Jo

Het Griekse duo Mary & Jo

Zowel solo als in het duo hebben Mary en Jo verschillende bekers achter hun naam staan. Beide afkomstig uit Griekenland, hebben ze de pole art verrijkt met hun prachtige performances. Flexmonkey is trots dat beide nu onderdeel zijn van de Flexmonkey tribe. Met de nieuwe velvet outfits als welkomskado, geven Mary en Jo hier een kijkje in hun pole yourney.

Jo, Joanna, begon in 2013 en was meteen verliefd op de sport. Zij ging samen met een vriendin en terwijl haar vriendin na de derde les stopte, vormde het paaldansen voor Jo een nieuwe hobby. Er waren in die tijd maar 2 studio's in de buurt. In een hiervan ontmoette zij Mary. Voor de lol maakte zij een duo performance voor een optreden in de studio. Dat smaakte naar meer en zij zochten hun eerste competitie uit; niets minder dan de Griekse Kampioenschappen Paaldansen 2016. En zij wonnen! Zij hebben verschillende duo moves zelf bedacht en hebben mede door deze creativiteit de titel veroverd. Zoals je kunt zien in duo acts van de jaren erna, zijn verschillende moves breed overgenomen door de pole community.

Samen trainen is een uitdaging in de huidige situatie, maar voor Mary en Jo was dit voor Corona ook al het geval. Zij leven op een 5 uur durende autorit van elkaar vandaan. Soms namen zij het vliegtuig om samen te kunnen trainen. Het was een heftige tijdsinvestering. Maar ze vinde het het waard en trainen niets liever dan met elkaar. Het duo samen is heel trots op hun choreografiën, die zij zelf in elkaar zettenNa een intensieve periode van competities, hebben zij hun lichamen rust gegeven om te herstellen. De angst en stress van het meedoen is alweer gezakt en het begint weer te kriebelen om mee te doen met een volgende competitie. Flexmonkey is benieuwd welke competitie dat zal zijn en of zij elkaar daar zullen ontmoeten. Contact via beeldbellen mag dan wel normaler zijn geworden dan een echte ontmoeting, toch blijven we voorstander van écht samenzijn en samen trainen.

Voor Jo gaat een competitie over winnen, maar op een positieve manier. Ze raakt geinspireerd door anderen en hun mooie optredens. Dat helpt haar om beter te worden en de goede kanten van anderen in te zien. Het paaldansen zelf ziet zij als psycho therapie. Ze wordt er blij van, ontmoet veel verschillende mensen en staat meer open voor anderen. "Het je ziel vrij" zegt Jo. Jo is naast het paaldansen en lesgeven een tweede studie begonnen. Naast de afgeronde studio civiele techniek is zij een studio tot apotheker begonnen. Dus ook in haar leven buiten paaldansen om, presteert zij op hoog niveau.

Maria is dierenarts en begon in 2013 met paaldansen. Haar baan is enorm druk maar als het even kan helpt zij anderen door samen te trainen. De paalsport heeft haar vertrouwen gegeven. doordat zij tricks leert waarvan zij voorheen dacht het nooit te kunnen, krijgt zij een welverdiende ego boost. Maar ook een fit lichaam en een gezonde grote eetlust. Ze vindt het wonderbaarlijk om te merken hoe een lichaam reageert op goede en intensieve training. 

Een overzicht van de Double’s Competitions:

Pole Art Spain 2018 – Elite Doubles - Finalists

Pole Art Greece 2018 – Elite Doubles – 1st place

Pole Art Hungary 2017 – Semi Pro Doubles – 1st place

World Pole Art Championship 2017 – Semi Pro Doubles – 1st Place

Greek Pole Dance Championship 2017 – Doubles – 3rd Place

Pole Art Cyprus 2016 – Doubles- Finalist

Pole Theatre Greece 2016 – Pole Drama Amateur- Finalist

Greek Pole Dance Championship 2016 – Doubles – 1st place

Μaria’s Competitions:

Pole Battle Tricks 2014, Amateur Category, 1st place

Pole Art Greece 2018, Semi Pro, 2nd place

Hellenic Pole Sport Championship 2019, Amateur, 1st place 

Ioanna’s Competitions:

Pole Battle Tricks 2018, Semi Pro , 1st place and Most Ingenious Trick Award

Pole Art Spain 2018, Amateur, Finalist

Pole Art Hungary 2017, Amateur,  1st  place

https://www.instagram.com/mind_the_cat_/

https://www.instagram.com/jo_tzi/

https://www.instagram.com/maryandjo_pd/

Related Posts

Nieuwe patronen om zelf paaldanskleding te maken!
Zelf leuke paaldanskleding maken? Dat kan! Met de paaldans patronen van Flexmonkey zit je goed. Flexmonkey polewear o...
Read More
Ook leren lesgeven in paaldansen en aerial sporten? Bekijk alle instructor trainingen of boek een opleidingsplek!
Een goede opleiding om paaldans instructor te worden? Of een training om te leren lesgeven in aerial hoop? Alle cursu...
Read More
Zomerplannen? Boek een paaldanskamp bij Flexmonkey!
Onze paaldanskampen zijn super gezellig en sportief. Lekker in de buitenlucht trainen voor paaldansen, paaldansen en ...
Read More

0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.