theme
De opening van Wante Sport: jij kan erbij zijn!

De opening van Wante Sport: jij kan erbij zijn!

Wante Sport is al jaren een begrip in Zuid Limburg. Woon je in de omgeving Heerlen, Sittard en Roermond? Dan is de kans groot dat je er al bent geweest. Zelfs leerlingen uit Duitsland en België trainen regelmatig in deze studio. Ook voor de rest van Nederland is het de moeite waard deze studio eens te bezoeken. Dit weekend bijvoorbeeld, wanneer de studio voor het eerst haar nieuwe deuren opent aan het publiek.

Wante sport bestond al 6 jaar op een andere locatie die werd gedeeld met andere ondernemers. Palen opbouwen en afbreken is nu niet bepaald even leuk als de paalsport zelf en toen er een ruimte elders vrij kwam, was het idee geboren. Een nieuwe, geheel eigen ruimte om alle sporten uit te oefenen die Wante Sport aanbied. De ruimte die vrij kwam zit onder een fitnesschool en het resultaat mag er zijn: met een geheel nieuwe plafond constructie is het geschikt om de palen, aerial hoops en silks te dragen. En al deze materialen kunnen lekker blijven staan. Met een les aanbod van Polesport, Aerial hoop, Aerial silk, Hoela hoop (dance en fitness hoop), stretchlessen, powertraining en circuslessen is Wante sport een allround studio.

De nieuwe zaal is 6 bij 10 meter en biedt ruime voor 6 palen, 3 aerial silks en een aerial hoop. In de oude ruimte was voldoende ruimte voor 30 palen (zooooo veel ruimte!) maar werden max. 14 palen opgezet. Ook in de nieuwe ruimte kan je met een gerust hart draaien zonder elkaar te raken. De overstap van een grote ruimte naar een kleinere studio was even wennen, maar het levert ook een betere groepssfeer op. De cursisten, die er al een tijdje lessen volgen, vinden het er knusser en nog gezelliger. Het team van instructors merkt ook dat het werken in kleinere groepen voordelen heeft. "Er is meer betrokkenheid en beter contact tussen de cursisten". 

Nathalie wante hoepel hoop lessen krachttraining en core conditionering wante sport

 

Tijdens de verbouwing zijn de ruim 100 leerlingen ondergebracht in de onlangs nieuwe (aan huis) gebouwde wedstrijdstudio. Deze studio heeft palen van 4 meter hoog en hier worden wedstrijdtrainingen, privétrainingen en (ver)gevorderden lessen gegeven. De studio in de fitnessschool is groter en het plafond is daar iets lager (3 meter). Deze 3 meter is voor krachtopbouw en de basis van aerial siilks ruim voldoende. Om toch de drops en andere technieken met hoogte te kunnen oefenen, wordt regelmatig een ruimte van 10 meter hoog gehuurd. In die ruimte geeft Wante Sport ook wekelijks lessen aan de reguliere basisscholen en het speciaal onderwijs. Wante sport heeft dus meerdere locaties en volop mogelijkheden!

Het bijzondere van Wante sport zijn de gezamelijke polesport lessen. Deze lessen zijn gevormd naar de filosofie van Nathalie Wante, de oprichtster. Dit kan Nathalie jullie ook het beste zelf uitleggen: "Ik vind het belangrijk dat iedereen in een les het idee heeft vooruit te gaan. Dat er gewerkt wordt met de persoonlijke kwaliteiten die iemand heeft. De ene is krachtiger en de ander weer leniger. Dan wil ik ook dat er in een zelfde les ruimte is voor de een om met de kracht aan de slag te gaan en met de ander aan de lenigheid. Voor mij is iedereen een beginner en gevorderd tegelijkertijd. Je bent goed in het ene maar nog niet in het andere. Een standaard lesprogramma met indelingen in niveaus sluit daar niet goed op aan. Daarom zijn er bij ons ook gezamenlijke lessen. Alle niveau's in 1 groep, samen een warming up en cooling down. Hierna wordt er met verschillende instructrice in groepjes gewerkt. Zo kan er beter vanuit de cursist gewerkt worden. Het kan zijn dat iemand een Iron X goed beheerst maar bepaalde basistechnieken nog niet. Dan kan iemand voor een bepaalde techniek bij een andere groep aansluiten, en daarna weer meedoen. Op vrijdagen zijn er trainingen met de wat moeilijkere combinaties, waarvoor een basis level aan kracht en lenigheid nodig is. Op maandag, dinsdag en zondag zijn de gezamenlijke lessen".

"Wat ik ook heel belangrijk vindt, is dat mensen geen stempel krijgen. Gewoon op je eigen niveau trainen en werken met wat je kan. En dus ook werken aan wat je niet kan. En dat is voor iedereen anders. Het kost wat meer energie als instructor, omdat je iedereen goed moet kennen en weten welke doelen er staan en wat haalbaar is voor die persoon. Aan de andere kant levert het energie, omdat je iedereen naar huis kunt sturen met het idee dat ze goed getraind hebben. Onze instructrices worden ook zo opgeleid."   

Nathalie wante aerial silks lessen sittard heerlen krachttraining en core conditionering wante sport


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.