theme
Nieuwe paaldansstudio's in Nederland: studio Meraki!

Nieuwe paaldansstudio's in Nederland: studio Meraki!

Dat de paalsport steeds populairder wordt, wisten we al. Op elk feestje zijn er een handvol dames die beamen deze sport al eens beoefend te hebben. Het aantal deelnemers aan de Nederlandse kampioenschappen groeit nog steeds. En de paaldansstudio's zijn niet alleen in grote steden te vinden. Steeds vaker zijn er sportscholen in kleine gemeenschappen die een polesport les aan het programma toevoegen. Soms groeit dat uit tot een geheel eigen studio. 

Meraki, geopend sinds mei 2019, is zo'n nieuwe paaldansstudio die de sportschool is ontgroeid en zelf haar deuren opende. Eigenaresse Linda vindt het heerlijk dat zij nu de vrijheid heeft om de lessen naar geheel eigen stijl te kunnen invullen. Het begon voor Linda 4 jaar geleden in Veghel, waar zij haar eerste les in een sportschool volgde. Het trainen is daarna niet meer opgehouden. Binnen een jaar nam zij de lessen over en stapte zij naar het nabij gelegen Eindhoven om zelf lessen te volgen. Ook daar geeft zij sinds kort les. Gemiddeld geeft zij tussen 6 a 8 uur les  per week, waarvan 5 uur in haar eigen studio. In september 2019 komen daar nog 2 lesuren bij. Daarnaast traint zij voor zichzelf. 

"Het leuke aan paaldansen vind ik dat je je eigen stijl kunt ontwikkelen. Ik heb geen achtergrond in turnen of een bepaalde dansstijl. Ik wil uniek zijn. Vernieuwend. Dat je mensen verrast. Ik heb vele paaldansidolen, waarvan Dan Rosen in het bijzonder. Omdat hij ook vanuit het niks is begonnen: paaldansen was het begin. Net als bij mij. Dat ik nu al een eigen studio heb, was niet helemaal zo gepland. Het was meer een toekomst droom. Maar door omstandigheden en behoefte aan een eigen plek, is het zo gelopen." 

Meraki, zo moest de studio heten. Jaren geleden kwam Linda dat woord tegen en toen wist zij al dat dat de naam van haar toekomstige studio zou gaan worden. "Meraki komt uit het Grieks en het betekent dat je iets doet met al je liefde en passie. Dat je een je stukje van jezelf steekt in wat je doet. Zo is dat bij mij. Ik vind het een groot voordeel dat nu ik voor mijzelf ben begonnen, ik kan doen en laten wat ik wil. Ik ben niet beperkt aan regels van een sportschool en kan ect een deel van mezelf kwijt in de lesinvulling. Ik zou mijn stijl sportief noemen en erg gericht op choreo. Niet alleen losse moves maar het creatief aan elkaar dansen van de moves. Dat ik les gef met liefde, blijkt ook wel aan de paaldansfamilie die ontstaat in de studio. Als je hier een les volgt, hoor je er direct bij."

Nieuwsgierig geworden naar Linda en haar studio? Ga een keer een lesje volgen! 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.