theme
STOER is the next SKINNY

STOER is the next SKINNY

Flexmonkey vindt het schoonheidsideaal van maatje 0 achterhaald. Wat doen we onszelf aan met het nastreven van al die skinny-ness? Stoere meiden, die staan voor wat ze doen en hun eigen pad kiezen ondanks alle sociale druk, dat zijn pas mooie meiden! 

Flexmonkey doorbreekt graag het ideaalbeeld van dun, dunner, dunst. Het risico van de skinnybitch-trend is dat meiden niet langer een gezond figuur nastreven, maar de kleinste maat in kleding. Niet tevreden met maat M en altijd maar op zoek naar de broek die S zegt. Dat daar dan een kleine muffintop boven uitsteekt, lijkt ze niet te deren. Terwijl dat randje in een maatje M wel in de broek past, en voor het oog het geheel slanker oogt. Waar zijn we dan in hemelsnaam mee bezig? Wat streef je dan nog na? 

Op Instagram en andere social media komt nu ook de hype van de fitgirls opzetten waarbij het niet alleen gaat om slank, maar ook om gespierd. Nóg een verplichting die we onszelf daarmee opleggen. O wee als je een ribbel vet hebt als je gaat zitten, of een vrolijk mee flubberende tweede armpje onder je bovenarm. Het beeld wordt gecreeeërd dat dit niet normaal is. Terwijl zelfs de skinniest of all nog een ribbel heeft als zij gaat zitten. 

Laten we die twee beelden loslaten en na gaan streven wat iemand écht mooi maakt. Zelfvertrouwen. Die blik in iemands ogen waar je niet om heen kunt. De stoerheid van iemand die zegt waar op het staat, die doet wat zij wil! Daarom introduceert Flexmonkey:

STOER is the next skinny!

Flexmonkey heeft een aantal stoere meiden uitgekozen die hun sportiviteit met ons zullen delen: de Flexmonkey-meisjes. Stoere meiden, die positief in het leven staan en met plezier hun sport beoefenen. Volgende keer stellen we aan u voor: Flexmonkey-meisje Vera, onze hardloopster. 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.