theme
Welke Nederlandse atleten staan op de wereld ranglijst van de IPSF Polesport?

Welke Nederlandse atleten staan op de wereld ranglijst van de IPSF Polesport?

Wat een fantastisch weekend was het tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Paalsport 2019 (eind juni). Ondanks het mooie weer kwamen vele sportliefhebbers de atleten aanmoedigen. Het enthousiaste gejoel was regelmatig te horen in de entreehal waar de Flexmonkey popup store zich bevond.

Met waanzinnige optredens en een geheel nieuwe categorie Aerial Hoop, werd het publiek getrakteerd op het steeds hoger wordende niveau van de sporters. Opvallend was dat de hoeveelheid aan dubbele entrees. Meer dan andere jaren waren er verschillende atleten die meededen in meer dan 1 categorie. Maud Rietbroek, Zara Melis en Nayla Aarts zorgden voor zowel een Pole sports als een Artistic Pole performance. Op de vraag hoe moeilijk het is om je voor te bereiden in twee disciplines, antwoord Zara Melis: "Ik vond het super leuk om 2 keer op het stage te staan en mijn zelf bedachte choreografiën te laten zien. Ik vond vooral Artistic Pole leuk omdat ik daar echt een verhaal kon vertellen. Er zitten ook minder regels aan vast. Ik wil volgend jaar weer meedoen in 2 categorieën alleen moet ik het dan beter plannen. Nu leverde het me best veel stress op omdat ik ook nog in m'n repetitie week (toets week) zat. Omdat ik zoveel tijd had besteed aan de voorbereiding op het NK haalde ik te lage cijfers. Gelukkig ben ik dankzij een herkansing wel over."

PixCel.fr photography Zara Melis Junior Polesport Artistic Pole IPSF Championships paaldans kampioenschap flexmonkey polewear kleding

Zara Melis vastgelegd door PixCel.fr

Zo hoor je eens een verhaal achter alle inspanning die getoond wordt in dat ene weekend. Vele atleten moeten dingen laten, tijd en geld investeren en soms op andere vlakken iets inleveren. Als je mee wilt doen met het NK Polesport zorg er dan voor dat je serieus bent en ook durft in te leveren om het beste uit jezelf te halen. Andere atleten kunnen hierover mee praten. 

dineke minten lisette beekhuis apple wang nederlands kampioen polesport senior women paaldansen flexmonkey polewear kleding

de categorie Polesport Senior Women - door PixCel.fr

Aerial hoop was dit jaar als nieuwe categorie opgenomen en daar maakte verschillende performers dankbaar gebruik van. Apple Wang, Jessica Cadil, Iris Jaspers en Lisa Minnebreuker gingen de uitdaging aan in zowel Pole sport als in Aerial hoop. Ondanks dat het de eerste editie was met Aerial Hoop, was het niveau ontzettend hoog! Nederland staat na het NK dan ook verschillende malen op de werled ranking lijst. Van bovengenoemde artiesten wonnen Apple Wang en Jessica Cadil meerdere prijzen. Apple won de kampioenstitel in Aerial Hoop bij de volwassen vrouwen én de 3e plek in de Pole sport. Zij staat nu op de 6de plek op de world ranking list voor Aerial Hoop. Jessica won in beide categoriën de titel onder de novices en staat nu 4e op de world rankinglist. Andere atleten die de world ranking list in Aerial Hoop hebben behaald zijn het duo Kelly de Vos en Marie-Sophie Alkemade. Met hun sierlijke performance pakken zij op dit moment de 2e plaats op deze lijst. Ongelofelijke prestaties!

Apple Wang Leon Hofenk nederlands kampioen aerial hoop IPSF polesport championship Netherlands Flexmonkey polewear paaldans kledingJessica Cadil Leon Hofenk nederlands kampioen aerial hoop IPSF polesport championship Netherlands Flexmonkey polewear paaldans kleding

Apple Wang & Jessica Cadil vastgelegd door Leon Hofenk

Binnen de Polesport Senior Women staat Nederland maar liefst twee maal in de world ranking list. Niemand minder dan de krachtige Dineke Minten staat op nummer 15 en de super lenige Lisette Beekhuis staat op nummer 20! Op het NK stonden zij samen op het podium. Dineke behaalde de titel Nederlands kampioen en Lisette stond naast haar en ontving de beker voor de tweede plaats. Ook de mannen van Nederlandse bodem zijn hier te vinden. Nick La Gije won de titel Nederlands Kampioen Polesport Senior Men en staat met zijn score op de 12e plaats wereld wijd. Een  andere man, Nils-Anders Gruben, staat samen met zijn vrouwelijke duo Victoria Vyerlye op de 8e plek binnen de categorie 'Polesport Doubles - Male/Female' nadat zij de Nederlandse titel op hun naam hebben gezet. Ook de vrouwen hebben een plaats weten te bemachtigen tussen alle andere landen. Tirsa Hagen en Eva van der Pal hebben dit jaar weer de titel Nederlands Kampioen en een mooie 4e plek wereldwijd weten te behalen met hun score. En dan zijn de wereld kampioenschappen nog niet eens geweest!

Tirsa Hagen Eva van der Pal Nederlands Kampioen Polesports Doubles Female/Female IPSF paalsport nederland flexmonkey polewear paaldans kleding

Eva en Tirsa in een selfie na het behalen van de titel Nederlands kampioen

Ariane van der Vegte werd dit jaar eerste in de categorie Artistic pole Senior women en behaalt een 12e plek op de world ranking list. Het wereld record binnen deze categorie staat nog steeds op naam van Maud Rietbroek, die deze vorig jaar behaalde tijdens de wereldkampioenschappen in Tarragona. Nederland doet het super goed in Artistic pole want ook de winnaar onder de mannen staat op de world ranking list. Op nummer 12 staat Lucian Rosa. Ook in de doubles hebben we  Nederlands trots vertegenwoordigd, in de naam van Loes Botter en Leonie van Dijk, welke op de 14e plek staan wereldwijd!

ariane van der vegte nederlands kampioen artistic pole IPSF paalsportbond flexmonkey polewear paaldans kleding

Ariane van der Vegte vastgelegd door Leon Hofenk 

Tot slot was er één atleet die de kroon spande! De gisteren jarige job participeerde maar liefst in 3 disciplines! Dan hebben we het natuurlijk over Flexmonkey brandambassodor Demi Brama. Zij liet een krachtige Pole sport act zien en rolde zo door naar Artistic Pole. Een lief en expressief optreden waarbij zij samen met haar levende prop/rekwisiet het publiek in een 'aaah' en 'oooh' achterliet. Vol trots kunnen we zeggen dat zij alle drie haar performances van begin tot eind met eenzelfde porfessionaliteit en energie heeft afgerond. Tot in de puntjes afgewerkt en met gezichtsuitdrukkingen van een volleerd actrice. Demi Brama staat nu 3e op de world ranking list voor Aerial Hoop en op de 6e plaats binnen Artistic Pole.

De uitslagen van het NK Paalsport 2019 kan je hier vinden. De world ranking list vind je hier.

Demi Brama vastgelegd tijdens Artistic Pole - door PixCel.fr

Demi Brama haar bekers 2019 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.