theme
Een camera, een paal en zelfvertrouwen.........kunstzinnig, sportief en in de spotlight, waar sta jij?

Een camera, een paal en zelfvertrouwen.........kunstzinnig, sportief en in de spotlight, waar sta jij?

Krijg je zelfvertrouwen door een pole-fotoshoot?
Velen zijn het met ons eens dat paaldansen kan helpen je zelfvertrouwen te vergroten. Een volgende stap is jezelf voor een camera durven zetten.  Er zijn veel events te vinden omtrent een paaldansshoot. Een fotograaf legt je vanuit allerlei hoeken vast. Eng? Of juist leuk? En wat doet het met je zelfvertrouwen? Flexmonkey interviewt Britt van Dijk, die onlangs op de cover van Punt Magazine stond, over haar ervaringen tijdens een poledance-shoot.

"Ik vond de shoot echt te gek om te doen! Loet, de fotografe, kwam met de locatie. Ze had de locatie al een tijdje op het oog en toen Hoge school Avans haar vroeg mij te fotografen voor het magazine Punt, had ze de match al snel gemaakt. Ik vond de locatie ook super tof! Het was in een brandweerkazerne dus ik had wel veel publiek tijdens de shoot. Dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker en grappiger. Wat ik lastig vind tijdens een paaldans shoot, is het juist uitkomen voor de camera. Je lichaam moet echt in de juiste hoek gedraaid zijn, zeker als de bewegingsvrijheid van de fotograaf beperkt wordt door ruimte of belichting. Je gebruikt vaak andere moves om in een bepaalde move te komen. Dus dan moet je goed bedenken hoe je begint om uiteindelijk in de juiste hoek uit te komen. Daarbij kan je ook nog gaan draaien wat het super lastig maakt! Uiteindelijk hebben we het podium buiten neergezet, zodat Loet om mij heen kon lopen. Verder was het zoveel mogelijk stil blijven hangen zodat zij mooie foto's kon maken. Loet vond het belangrijk dat ik zoveel mogelijk mijn eigen ding kon doen maar gaf tegelijkertijd ook goede adviezen. Samen zijn we er zeker uit gekomen. Op locatie is het wel altijd even nadenken over welke moves je normaal eigenlijk doet maar eenmaal op gang ging dat best wel lekker en het resultaat is prachtig! Zelfs de foto's van momenten waarop je eigenlijk wisselt naar een andere move zijn tof en stralen uit dat paaldansen gewoon een hele krachtige sport is."

FotoLoet.nl paaldans fotograaf fotografie "Be yourself and jump in the pole! ". Voor Britt blijkt het paaldansen op vele vlakken van haar leven een positieve invloed te hebben. Op de vraag wat paaldansen voor haar zelfvertrouwen heeft gedaan, antwoord Britt openhartig. "Mijn ervaring met paaldansen verder als sport is echt geweldig, maar dat is niet altijd zo geweest. Toen ik begon had ik heel lang gekorfbald, dus ik had geen turn/RG achtergrond, en ik zweette echt als een otter. Ik gleed altijd uit de paal, mijn handen waren altijd nat en ik had heel veel moeite om kracht op te bouwen om ondersteboven omhoog te komen. Maar ik bleef doorgaan omdat ik het prachtig vond en wilde kunnen wat ik anderen ook zag doen! Pas na maanden trainen kwam ik erachter dat ik hypermobile ben. Stap voor stap ontdekte ik hoe ik dat kon benutten. Het nadeel van super lenig zijn, is dat je kracht opbouwen moeilijker is. Maar als het allemaal makkelijk ging is er geen zak aan toch? Ik ben nu ongeveer 2,5 jaar aan het paaldansen en het is echt een onderdeel van mijn leven, ik kan echt niet meer zonder. Ik ben veel zelfverzekerder geworden door het paaldansen. Ik leer mijn lichaam super goed kennen en beheersen en ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Leuke bijkomstigheid is dat ik ook veel ben afgevallen door het paaldansen."  

Britt geeft ook een mooie tip voor paaldansers die worstelen met het zelfvertrouwen. "Mijn tip voor beginnende (en hele verlegen) paaldansers is blijf doorgaan! Lukt het niet, spring weer die paal in want echt, je komt er! Voel je vrij om te blijven proberen en niks ziet er stom uit, echt niet. Be yourself and jump in the pole. Paaldansen is echt een sport om jezelf te ontdekken, jezelf te leren zijn en jezelf uit te dagen. Dus laat je niet tegenhouden maar ga er vol voor!"

FotoLoet.nl paaldans fotograaf fotografieDe foto's van Britt stralen het ook  uit: zelfverzekerheid, kracht en doorzettingsvermogen. Dit wordt beaamt door de fotografe Loet Koreman, van FotoLoet.nl. Wie is Loet? "In 2014 studeerde ik af als fotograaf aan de kunstacademie te Breda. Tijdens mijn afstuderen ben ik een onderzoek gestart naar het disciplinaire leven van de circusartiest. Ik fotografeerde diverse artiesten in de openbare ruimte. Hierbij ben ik altijd opzoek naar grafische patronen en lijnen, waardoor de act en de omgeving elkaar versterken of juist contrasteren met elkaar.

Vanuit dit concept ben ik ook in de beroepspraktijk te werk gegaan. Ik werk regelmatig voor Punt magazine waarbij ze dit keer met de vraag kwamen of ik Britt wilde fotograferen. Ik ben vervolgens opzoek gegaan naar een geschikte locatie en kwam al gauw bij de  brandweerkazerne in Dordrecht terecht. Deze locatie bevat prachtige architectuur en het thema geeft een subtiele knipoog." 

Dat deze foto's niet zomaar zijn geschoten, valt onmiddelijk op. Er is duidelijk nagedacht over de compositie en samenhang van kleuren en lijnen. Er zit een levendige diepte in en het model springt tegelijker uit de foto's, als wel gaat op in de omgeving. De strakke lijnen van de brandweerkazerne steken mooi af bij de ronde vormen van het silhouet van Britt. Loet zegt hier zelf over; "Paaldansen zie ik evenals de circuswereld als een kunstvorm. Het was heel tof om met Britt samen te werken. Met de nadruk op samenwerken. Want dit soort foto's ontstaan door twee kunstrichtingen te combineren. Ik heb kort kennis gemaakt met Britt en mijn visie op haar discipline uitgelegd. We lagen sterk op een lijn waardoor de fotoshoot heel natuurlijk verliep. Britt was zeker van zichzelf. Ik heb haar laten trainen zoals ze dit normaal ook doet. Ik heb haar geobserveerd met mijn camera en zo zijn we tot dit resultaat gekomen."  

Het resultaat mag er zijn.


Lees hier de volledige uitgave van Punt. Fotocredit FotoLoet.nl.

 


0 berichten

Laat hier een berichtje achter

We waarderen dat je ons feedback geeft! Je bericht kan geplaatst worden na screening.