theme
5 voordelen van sporten met je baby!

5 voordelen van sporten met je baby!

Vaak is het lastig om weer terug in vorm te komen na de zwangerschap. Het lukt gewoonweg niet de draad weer op te pakken door het nieuwe levensritme (lees: gebrek aan ritme en slaap ). Maar wat als het sporten nu LEUK is?

Alle fitmoms weten ervan: lekker trainen met je baby als extra gewicht is dubbel plezier! Er zitten zoveel voordelen aan dat je er zwanger voor zou willen worden ;) Flexmonkey zet 5 voordelen van een ouder-kind workout voor je op een rij.

Voordeel 1. Je entertaint je pasgeboren hummel. Dus niet alleen raak jij in shape, ook je baby wordt vermaakt. Op sportieve manier spelen met je kind is ware quality time. Ook als je dreumesje wat groter wordt, is een workout
met je kleine mini-me in de buurt leuk en effectief! Je lijkt als mama een klimtoestel zo enthousiast klauteren de mini's over je heen. Daar heb je geen speeltuin meer voor nodig!

sportswear for baby's and children with polewear for fitmoms and mini-me's

Voordeel 2. Je geeft het goede voorbeeld. Wil jij dat je kleintje later ook een actieve levensstijl ontwikkeld? Dan doe je er goed aan je kind zo vroeg mogelijk te introduceren met beweging en sport. Ze zeggen niet voor niets: jong geleerd, is oud gedaan. Vanaf jonge leeftijd lijken het wel aapjes. Alles proberen ze na te doen. Paaldansende moeders worden vaak verrast door de vaardigheden die de kleintjes al hebben. Soms al sterker en leniger dan de mama! Tegen de paal optrekken en zitten in de paal kunnen de sportieve mini-me's vaak al eerder dan rechtop lopen. Hetzelfde geldt voor aerial hoop of silks, acrobatiek en turnen. De kleine aapjes lijken alles te kunnen!

Voordeel 3. Het stimuleert de motorische ontwikkeling. Of je nu beweegt met een baby of een ouder kind, door te bewegen gebeurt er van alles in de hersenen. De gebieden die betrokken zijn het ontwikkelen van de motoriek, worden op een leuke manier gestimuleerd.

Voordeel 4. De spierontwikkeling krijgt een boost. Welke leeftijd je kind ook heeft, door samen te bewegen train je de spieren van je kind. Bij baby's is dit van belang om vooruit te komen van liggen naar zitten, kruipen en lopen. Ook voor de wat oudere mini-me's blijft het trainen van spieren belangrijk. Hoe mooi is het dan je dit samen kunt doen.

Voordeel 5. De dosis endorfinen die vrij komt in het brein van de fitmommy is ongelofelijk! Een blije moeder is een blije baby. En dat blijft een leven lang.

mini me sportswear matching for mother and daughter for poledance and aerial hoop or lyra or silks

Er zijn nog veel meer voordelen op te noemen. Zo is het weersonafhankelijk, het kan dus altijd, scheelt het tijd omdat je entertainment en workout in 1 doet, je hoeft geen oppas te regelen, het kost geen geld, het motiveert en is leuker dan de  lopendeband in de sportschool. En wat helemaal te gek is: er is nu een matchende sportoutfit voor moeder en kind!

Flexmonkey polewear maakt namelijk sportkleding op maat voor jou en je kleine uk. Samen in de paal of aerial hoop hangen is nóg leuker in dezelfde kleuren. Met allebei dezelfde paaldansoutfits lijkt je aapje nog meer op jou! Wie is wie samen met je mini-me. Flexmonkey heeft mini-me pakjes vanaf maat 98 t/m 158 zodat je ook met je grotere mini-me kunt sporten.

Misschien dat je niet toekomt aan de oefeningen zoals jij die gepland had, dat maakt de genoemde voordelen niet minder waar! Flexmonkey is heel benieuwd naar jouw ervaringen met het samen sporten. Of het nu paaldansen, aerial hoop, silks, yoga of een andere sport is. Laat je ons weten hoe het gaat? Dat kan door een comment achter te laten of @flexmonkey-polewear te taggen op social media. Veel plezier!

matching outfits mother-child polewear and yogaclothing

Shop je mini-me outfit hier.

Related Posts

Kadootje vergeten? Hier de oplossing: 5 super leuke digitale (paaldans)kado's!
Alles staat klaar: de hapjes, drankjes, vervoer geregeld. Maar wacht! Onee, je bent het kado vergeten! Flexmonkey bie...
Read More
Kleding ruil * Clothing swap
Heb je ook een lade vol sportkleding die je niet meer draagt? Of misschien nooit gedragen hebt? Maar vind je het zond...
Read More
Hoe doet Nederland het op de Wereld Kampioenschappen Paaldansen?
Paaldansen is de meest bekende term maar eigenlijk gaat het hier om de ‘Pole & Aerial sports’ kampioenschappen va...
Read More

0 berichten

Laat hier een berichtje achter

Je bericht wordt geplaatst na screening.